Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

1. A szövetség válogatott keret tagjai azok a versenyzők akiket a szövetség versenyszabályzata alapján a versenysport bizottság vezetője a keretbe meghívott.
2. A keret tagjai az országos versenyeken az RDHSZ-t képviselik, ehhez méltóan kell versenyezniük, és viselkedniük.
3. A keret tagjai csak az RDHSZ tagegyesületek tagjai lehetnek.
4. A keret tagjainak a kerettagság alatt a versenysport bizottság rendelkezésére kell állni.
5. A kerettagok kötelesek betartani az RDHSZ által kötött támogatási és más szerződéseket. A kerettag szerződést harmadik féllel csak a versenysport bizottság hozzájárulásával köthet.

I. A szövetség válogatott keretének kialakítása

1. A keret kialakítása a szövetségi egyéni bajnokság eredményei alapján történik, a szövetségi versenyszabályzata értelmében.
2. Az egyéni bajnokság eredményhirdetésekor a versenysport bizottság elnöke ismerteti a keret összetételét, amelyet követően a jogosultak nyilatkoznak a kerettagság vállalásáról, esetleges válogatón való részvételről.
3. A kerettagság vállalása nem kötelező, de ugyanakkor a jelen szabályzat betartása kötelező.
4. Ha a versenyző önhibáján kívül nem tud részt venni a szövetség egyéni bajnokságán, a szakbizottság vezetője javasolhatja az OHCSB csapatba való bekerülését.

II. A szövetség válogatott kerettagjainak kötelességei:

1. A kerettagnak kötelessége betartani valamennyi versenyszabályt, a jelen etikai és eljárási szabályzatot, a versenysport bizottság vezetőjének utasításait, és köteles tiszteletben tartani a versenyzőtársait.
2. Ha a szövetség válogatottjába bekerült versenyző a vállalása ellenére alapos indokkal, önhibáján kívül nem tud részt venni az OHCSB-n , ezt az akadályoztatás megismerését követően haladéktalanul köteles közölni a versenysport bizottság vezetőjével.
3. Köteles részt venni az OHCSB nyitó és záró rendezvényén, a szövetség által biztosított formaruhában.
4. Az edzés és versenynapokon a versenysport bizottság által meghatározott felszerelést, és csali anyagokat használhatja.

III. A szövetség válogatott kerettagjainak jogai:

1. Dönthet a kerttagság vállalásáról, azaz az OHCSB-n való részvételéről.
2. Joga van megismerni az OHCSB versenykiírását, és a versenyzéshez szükséges minden információt.

IV. Szankciók:

1. A versenyszabályzatot és a jelen szabályzatot megsértőkkel szemben a szövetség Etikai Bizottsága javaslatára a Versenysport Bizottság a szövetség válogatott keretéből akár több évre is kizárhatja. Ezzel párhuzamosan az Országos Versenysport Bizottság is szankcionálhatja.

Rudnay Attila

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.