Októberben 13 új bejegyzéssel bővült a Duna-ági Rekordlista. 8 ponty és 4 amur mellett egy szép süllőt is feljegyezhettünk.

Ahogy már korábban hírt adtunk róla: az október egy nagy eseménnyel kezdődött, ugyanis megdőlt a Duna-ági pontyrekord. A 32,6 kg-os, hibátlan pikkelyzetű szépség Szigetbecsén vette fel a bojlival csalizott szereléket. A kapást egy órás csónakos fárasztás követte.

A 20 kiló feletti mezőny októberben is erős volt. Egy 22,8 kg-os, 86 cm hosszú ponttyal folytatjuk, amely Ráckevén bojlira jött. 21,9 kg-ot nyomott a következő ponty, ez főtt kukoricára kapott tigrismogyoró etetésen.

A tigrismogyoró csaliként is működhet, ezt egy 21,2 kg-os ponty is bizonyítja. 20,5 kg-ot nyomott a következő ponty, esetében bojlicsali hozta meg a sikert. Szinte ugyanekkora bojlis fogással folytatjuk, ennek 20,45 kg került az igazolólapjára. Még augusztus végén, szeles-esős időben halas pellettel csalizva egy 19,8 kg-os pontyot akasztottak. Feederre, fűzött öreg kukoricát felkínálva akadt egy 18,6 kg-os pikkelyes.

Legnagyobb amurunk ezúttal 27,5 kilót nyomott, 107 cm-es hosszal. A sikeres csali tigrismogyoró volt, ugyanúgy, mint a következő, 24,8 kg-os növényevő esetében. Egy szeptember végi éjszakán fűzött kukorica csalira egy 21,4 kg-os amur jött. Egy 18 kilós ráckevei fogással zárjuk az amurok sorát, amely szintén kukoricára kapott.

A már említett süllőt derült, napos októberi időben pergető módszerrel, wobblerrel sikerült becsapni. 5 perces fárasztás után következett a mérlegelés, az igazolólapra 8,1 kg került, a hal hossza pedig 85 cm volt. A többi rekordhalhoz hasonlóan ez is visszanyerte szabadságát.


A rekordlistás horgásztársaknak ezúton is gratulálunk!