Rendszeresen frissülő oldalunkon foglaljuk össze a Magyar Országos Horgász szövetség ajánlásai és az RDHSZ vezetés döntései alapján a járványveszély elhárítása érdekében hozott intézkedéseket.

2021. május 22.

  • A COVID-19 vírus elleni védőoltás első dózisával beoltottak száma Magyarországon átlépte az 5 milliót, így lehetővé vált a védelmi intézkedések további feloldása. A 271/2021. (V. 21.) Korm. rendelet értelmében megszűnt az éjjeli kijárási korlátozás, vagyis mindenki számára engedélyezett lett az éjszakai horgászat. A MOHOSZ frissített eljárásrendi tájékoztatója itt olvasható.

2021. május 19.

  • A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának kapcsán megjelent a MOHOSZ frissített eljárásrendi tájékoztatója, mely itt olvasható.

2021. május 1.

  • A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának megfelelően megjelent a 214/2021. (IV. 30.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó horgászatra vonatkozó speciális szabályokról. A rendelet alapján május 1-től a védettségi igazolvánnyal rendelkező horgász és a felügyelete alatt álló 18 év alatti személy(ek) a kijárási tilalom ideje alatt is horgászhatnak, illetve szabadon mozoghatnak a lakóhely/szálláshely és a horgászhely között. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára a kijárási tilalom éjfélkor kezdődik. A MOHOSZ frissített eljárásrendi tájékoztatója itt olvasható.

2021. április 24.

  • A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. (III. 27.) Korm. rendelet egyes rendelkezései a belügyminiszter 1/2021. (IV. 6.) BM határozata alapján április 7-én, illetve a 2/2021. (IV. 23.) BM határozat alapján április 24-én léptek hatályba. A feloldás egyik legfontosabb eleme, hogy az eddig 22 órakor kezdődő kijárási tilalom, egyben az éjszakai horgászat tilalma este 23 órakor kezdődik. A MOHOSZ frissített eljárásrendi tájékoztatója itt olvasható.

2021. április 8.

  • A Kormány a 166/2021. (IV. 7.) Korm. rendelettel döntött a 2020. november 11. napjával kihirdetett veszélyhelyzet 2021. április 19-ig történő meghosszabbításáról. A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. (III. 27.) Korm. rendelet egyes rendelkezései a belügyminiszter 1/2021. (IV. 6.) BM határozata alapján április 7-én léptek hatályba. A feloldás egyik legfontosabb eleme, hogy az eddig 20 órakor kezdődő kijárási tilalom, egyben az éjszakai horgászat tilalma este 22 órakor kezdődik. A MOHOSZ frissített eljárásrendi tájékoztatója itt olvasható.

2021. április 6.

  • A MOHOSZ eljárásrendi tájékoztatójnak értelmében a horgászvizsgáztatás a mai naptól újra engedélyezett.

2021. április 3.

  • A Kormány a 80/2021. (II. 22.) Korm. rendelettel döntött a 2021. február 8. napjával kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról. A MOHOSZ frissített eljárásrendi tájékoztatója itt olvasható.

2021. március 19.

2021. március 8.

  • A mai nappal életbe lépett a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelete, melynek nyomán a MOHOSZ frissítette eljárásrendi tájékoztatóját. A korlátozások fontos eleme, hogy 2021. március 8. és 22. között a horgászvizsgáztatás szünetel, és az online jelentkezés sem elérhető.

2021. március 2.

  • Magyarország Kormánya 2021. március 16-ig meghosszabbította a járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezéseket, egyben az éjszakai kijárási tilalmat is. A MOHOSZ módosított közleménye a járványügyi intézkedések horgászati vonatkozásairól itt olvasható .
    Az éjszakai horgászat korlátozásának fokozatos enyhítése érdekében a MOHOSZ javaslatokat fogalmazott meg a döntéshozók részére, melyek ezen az oldalon olvashatóak.

2021. február 2.

  • Magyarország Kormánya 2021. március 1-ig meghosszabbította a járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezéseket, egyben az éjszakai kijárási tilalmat is. A MOHOSZ módosított közleménye a járványügyi intézkedések horgászati vonatkozásairól itt olvasható .

2020. december 11.

  • Magyarország Kormánya 2021. január 11-ig meghosszabbította a kijárási tilalmat és más koronavírus elleni korlátozó intézkedéseket. A MOHOSZ módosított közleménye a járványügyi intézkedések horgászati vonatkozásairól itt olvasható .

2020. november 30.

2020. november 19.

2020. november 11.

  • A mai napon életbe lépett a  2020. évi CIX. törvény a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről, valamint a MOHOSZ közleménye a törvény horgászati vonatkozásairól. A legfontosabb rendelkezés, hogy este 19 óra és reggel 5 óra között mindenféle horgászat tilos, illetve elmaradnak a kiemelt rendezvények és versenyek, valamint szünetel a horgászvizsgáztatás.

2020. november 5.

  • A kijárási korlátozásokat szabályozó Kormányrendelet megjelenése után a Magyar Országos Horgász Szövetség tájékoztatót adott ki a korlátozások horgászatra vonatkozó értelmezéséről. A közlemény itt olvasható.

2020. október 22.

  • A vírushelyzetre való tekintettel 2020. október 26-tól (hétfő) október 30-ig (péntek) szünetel az ügyfélfogadás ráckevei irodánkban. Első nyitvatartási nap: 2020. november 2. - hétfő.

2020. október 1.

  • A mai napon módosultak a MOHOSZ versenysporttal kapcsolatos rendelkezései, melyek az aktuális versenynaptárral együtt itt találhatóak.

2020. szeptember 18.

  • Szeptember 15-én léptek életbe a MOHOSZ újabb, versenysporttal kapcsolatos rendelkezései, melyek az aktuális versenynaptárral együtt itt találhatóak.

2020. szeptember 7.

  • A MOHOSZ a mai napon is módosította a versenysporttal kapcsolatos járványügyi intézkedésekről szóló közleményét, mely az aktuális versenynaptárral együtt itt olvasható.

2020. szeptember 4.

  • A MOHOSZ módosította a versenysporttal kapcsolatos járványügyi intézkedésekről szóló közleményét, mely itt olvasható, az aktuális versenynaptár pedig itt található. Továbbra is kiemeljük, hogy a szabadidős horgászatra jelen pillanatban semmilyen korlátozás nem vonatkozik.

2020. szeptember 2.

  • Az új típusú koronavírus okán elrendelt őszi járványügyi készültségi időszak horgászsport eseményeiről kiadott MOHOSZ-közlemény itt olvasható. Fontos kiemelni, hogy ezek az intézkedések a szabadidős horgászatot nem érintik.

2020. május 19.

  • A közelmúltban módosított járványügyi rendkívüli szabályok nyomán változott a MOHOSZ veszélyhelyzeti eljárásrendje, mely itt található.

2020. május 18.

  • A mai naptól a korábban feloldott Pest megyei kijárási korlátozás mellett a Budapest területére elrendelt kijárási korlátozás is feloldásra került, így a horgászatra már nem érvényesek a korábbi járványügyi korlátozó intézkedések, valamint a horgászboltok is az eddig megszokott nyitvatartással üzemelnek.

2020. május 7.

  • A héten módosított járványügyi rendkívüli szabályok nyomán változott a MOHOSZ veszélyhelyzeti eljárásrendje, mely itt található.
  • A május elsejei hétvégét követően az önkormányzatok nem kapják meg a felhatalmazást a vészhelyzeti szabályok szigorítására, így egységesen a fenti eljárásrendben felsorolt rendelkezések érvényesek a horgászatra. Budapestre és Pest megyére az ország többi területétől eltérő előírások vonatkoznak.

2020. április 30.

  • A helyi önkormányzatok a május elsejei hosszú hétvégére is megkapták a felhatalmazást a kijárási korlátozás szigorítására, így több településen is az elmúlt hétvégékhez hasonló szabályok lépnek életbe. Ismételten kérünk minden horgászt, hogy tájékozódjon a helyi szabályokról az önkormányzat weblapján és/vagy Facebook oldalán. A dömsödi polgármester enyhített a horgászatra vonatkozó szabályokon: a Duna-ágon és a Dömsödi Holt-Dunán a horgászat reggel 5 óra és délelőtt 10 óra között engedélyezett, egymástól két méteres távolságot tartva. Az Északi övcsatornán éjjel-nappal lehet horgászni a védőtávolság betartásával. A szájmaszk használata saját ingatlanon kívül mindenki számára kötelező. Az Önkormányzat rendelete itt olvasható.

2020. április 24.

  • A helyi önkormányzatok az elkövetkező hétvégére újabb felhatalmazást kaptak a kijárási korlátozás szigorítására, így több településen is az elmúlt két hétvégéhez hasonló szigorítások várhatóak. Ismételten kérünk minden horgászt, hogy tájékozódjon a helyi szabályokról az önkormányzat weblapján és/vagy Facebook oldalán. Dömsöd Önkormányzatának rendelete itt olvasható.
  • Az Agrárminisztérium a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került haltermelők megsegítésére mintegy 800 millió Ft értékben felvásárolja a termelők megmaradt háromnyaras ponty-készletét. A mintegy 1200 tonna hal az ország több mint 350 horgászvizébe kerül május közepéig, mely a magyar halgazdálkodás eddigi legnagyobb logisztikai feladata lesz. Sajtóközlemény itt!

2020. április 22.

  • Az Ifjúsági és Oktatási Bizottság döntése szerint a 2020. május 24-ére tervezett gyermeknapi rendezvényünk elmarad.

2020. április 17.

  • Változott a MOHOSZ veszélyhelyzeti eljárásrendje, mely itt található.

2020. április 16.

  • A helyi önkormányzatok az elkövetkező hétvégére újabb felhatalmazást kaptak a kijárási korlátozás szigorítására, így több településen is a húsvéti hétvégéhez hasonló szigorítások várhatóak. Ismételten kérünk minden horgászt, hogy tájékozódjon a helyi szabályokról az önkormányzat weblapján és/vagy Facebook oldalán.
  • A Magyar Országos Horgász Szövetség tájékoztatása szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel a mai naptól újraindul a horgászvizsgáztatás. A MOHOSZ közleménye itt olvasható, az RDHSZ vonatkozású vizsgahelyszínek és -időpontok itt találhatóak.

2020. április 10.

  • A Kormánytól kapott felhatalmazás alapján több Duna-ág menti önkormányzat (pl. Kiskunlacháza, Dömsöd, Ráckeve) a húsvéti hosszú hétvégére az eddigi kijárási korlátozáshoz képest szigorúbb szabályokat vezetett be, melyek többnyire a horgászatot is érintik. Ezúton kérünk minden horgászt, hogy a helyszínre indulás előtt tájékozódjon a területileg illetékes önkormányzat weblapján és/vagy Facebook oldalán.

2020. április 9.

  • Frissült a MOHOSZ veszélyhelyzeti eljárásrendje, mely itt található.
  • Mit tehetsz gyerekként a járvány idején? Az ORFK hírlevele megtekinthető ezen az oldalon.

2020. április 7.

  • Szalay Ferenc ügyvéd összefoglalója a veszélyhelyzettel kapcsolatos bírósági és hivatali szabályokról itt olvasható.

2020. április 5.

  • A horgászboltokra továbbra sem vonatkozik a életkorra vonatkozó korlátozás, így nyitvatartási időben (jellemzően 15 óráig) látogathatóak, az állami és területi jegy ellátás folyamatos.

2020. március 30.

  • Megjelent az Európai Bizottság 2020/466. végrehajtási rendelete, mely itt olvasható.

2020. március 28.

  • A Dömsödi Horgász Egyesület 2344. Dömsöd, Kossuth L. út 31. szám alatt található irodájának nyitva tartását 2020. március 28.-tól 2020. április 11-ig szünetelteti. A tagok a dömsödi Célponty és a dunaharaszti Vízipók horgászboltokban rendezhetik tagságukat.

2020. március 27.

2020. március 26.

  • A Ráckevei Horgász Egyesület irodája bizonytalan időre bezár. Banki átutalás esetén az engedélyek postázása megoldható.
  • A Versenysport Bizottság tájékoztatása szerint előre láthatóan a májusi és júniusi RDHSZ rendezésű versenyek sem lesznek megtartva.

2020. március 25.

  • A Magyar Közlöny 2020/51. számában jelent meg a 61/2020 (III. 23.) Korm. rendelet, mely a sport-, szórakoztató, szabadidős tevékenységet vegző szervezetek adó- és járulékkedvezményéről szól. A MOHOSZ összefoglaló körlevele itt olvasható.

2020. március 23.

  • A mai naptól az RDHSZ székhelye és haltermelő telephelyei zárva tartanak. Az FB Munkacsoport telepítéseknél végzett halkísérő munkáját felfüggesztjük, valamennyi közösségi összejövetelünk és helyi progamunk elmarad. Közlemény itt!

2020. március 21.

  • Ezúton is felhívjuk minden horgász figyelmét arra, hogy a horgászboltokra is vonatkozik a kereskedelmi egységek 15 órai bezárására vonatkozó rendelet. Az online területi jegy vásárlás továbbra is zavartalanul működik a horgaszjegy.hu oldalon.
  • A 2020. április 15-ét megelőzően kezdődő valamennyi horgászverseny határozatlan időre elhalasztásra kerül, beleértve az egyesületi versenyeket is.

2020. március 20.

  • Megjelent a MOHOSZ módosított veszélyhelyzeti eljárásrendje, mely itt olvasható.

2020. március 18.

  • A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnél és valamennyi Duna-ági tagegyesületnél az állami horgászvizsgáztatás határozatlan időre szünetel.
  • A társadalmi halőrzési csoportvezető az ügyvezető igazgatóval és a halőrzési ágazatvezetővel egyeztetve a mai naptól a Duna-ág vízrendszerén a társadalmi halőrzést előre nem látható ideig felfüggeszti. Az RDHSZ társadalmi halőrei csak saját kérésre és felelősségre állhatnak szolgálatba. Hivatásos halőreink a szárazföldi és vízi rendőrséggel együttműködve fokozott erővel, nagyobb létszámban járőröznek a Duna-ág vízrendszerén.
  • Az Ifjúsági és Oktatási Bizottság tájékoztatása alapján a 2020.05.17-ére tervezett Duna-parti általános iskolák horgászversenye elhalasztásra kerül egy később pontosítandó őszi időpontra.

2020. március 16.

  • A mai naptól ráckevei irodánkban az ügyfélfogadás határozatlan időre szünetel. Különösen indokolt esetben jegyforgalmazókat, tagegyesületi tisztségviselőket előzetes telefonos bejelentkezés után fogadunk, azonban 2020. március 23. hétfőtől az előzetes bejelentkezést követő ügyfélfogadás is megszűnik.
  • A 2020. április 11-ére tervezett családi horgászversenyünket elhalasztjuk. A versenyt egy későbbi időpontban tervezzük megrendezni, melyről mindenkit időben fogunk tájékoztatni. Az RDHSZ Versenysport Szakosztálya az elmaradt verseny napjára online vetélkedőt szervez, melynek részleteivel később jelentkezünk.

2020. március 13.

  • A járvány elleni védekezés jegyében minden halőri járművet felszereltünk mobil víztartállyal, kézfertőtlenítővel és megfelelő mennyiségű papírtörlővel. Megtörtént a szájmaszkok és a gumikesztyűk szétosztása is.