Egy népszerű őszi akcióhoz csatlakozott a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség. 2020. október 10-én, szombaton szemétszedésre került sor Szigetújfalu, Szigetcsép és Szigetszentmárton településeken, azok külterületein az erdőkben és a vízpartokon. Az akció támogatói: Pilisi parkerdő Zrt., Országos Polgárőr Szövetség, Pest Megye Polgárőr Szövetség, Csepel-szigetközép Földtulajdonosi Közösség, Csepel-szigeti Nimród Vadásztársaság, Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség, önkéntesek, vállalkozók.

Szövetségünk 1 db Toyota Hilux halőri gépkocsival és 1 db kifejezetten szemétgyűjtésre készült utánfutóval, 2 fővel (egy fő hivatásos halőr és egy fő egyesületi küldött) vett részt a megmozduláson. A mi csoportunk a szigetcsépi olajvezeték környéki vízpartot és a Csupics-szigeti természetvédelmi területet tisztította ki az önkéntesekkel együtt.

Ezen túlmenően logisztikai támogatást nyújtottunk valamennyi munkacsoportnak azzal, hogy a bezsákolt szemetet elszállítottuk a több ponton lerakott konténerekhez. Iszonyatos mennyiségű, mintegy 30 köbméter szemét gyűlt össze, bizonyítva, hogy van még hová fejlődnie az emberiségnek.

Köszönjük a részvételt az önkénteseknek! Reméljük, hogy egyre kevesebb dolgunk lesz a legközelebbi akciókon!


További képek a Fotóalbumban!