RDHSZ Csónakos Pergető Bajnokság - Szigetszentmiklós – Szeptember 27

A már hagyományos szigetszentmiklósi helyszínen 29 csapat részvételével zajlott le az RDHSZ Csónakos Pergető Bajnokság. Nem túl jó előjelekkel indultak neki a csapatok a versenynek a több napos hideg, csapadékos időjárást követően, ám a fogások később szerencsére igen szépen alakultak a versenyen.

8.30-kor rajtolt el a mezőny a 4km kiterjedésű RSD szakaszon, amely a Dolgozók Szigetszentmiklós HE központjából fel és le 2-2km-es szakaszt takart. A versenyzők számára 6 órás versenyidő állt rendelkezésre.

A verseny kezdetét követően hamar horogra akadtak az első halak.

Több csapat is a balinokat vette célba az igen gyenge edzésnapok tapasztalatai alapján, közülük is kiemelkedően jól rajtolt a Hutóczki Attila - Balogh Dávid páros, akik egy jól kigondolt taktikáva 5 szép balint tudtak mérőcsőbe helyezni, amely a bronzérmes teljesítményt jelentett számukra.

Tóth Zsolt – Jádár Zsolt páros már az első órában több szép kősüllőt leméretett, amelyet egy 64cm-es harcsával is megspékeltek. Később még sikerült további süllők mellé egy 69cm-es harcsát is fogniuk mely később a legnagyobb halnak bizonyult a versenyen, ezüstérmes helyezésük mellett.

A győztes Vincze György - Machil Sándor páros a másik két dobogós helyezett taktikáját remekül ötvözve kezdett előbb kősüllőkkel, sügerekkel, majd a megfelelő időben és helyen váltottak balinra. 5 kősüllőből, 1 sügérből és 6 balinból álló fogásuk a győzelmet eredményezte számukra.

Köszönet a Dolgozók Szigetszentmiklós HE-nek és az RDHSZ-nek a helyszín és szervezés biztosításáért, valamint az Xfish Horgászportálnak a díjazásért!

Összfogás: 103
fogas süllő 3
kősüllő 45
sügér 22
balin 26
csuka 5
harcsa 2

RSD Open Csónakos Pergető Bajnokság – Rózsa-sziget – Október 11

Rekord számú résztvevővel került megrendezésre a korábbi évekhez képest megújult RSD OPEN Csónakos Pergető Kupa. 56 páros vett részt az eseményen, amely az RSD 0-6.5fkm közötti, kibővített szakaszán került megrendezésre.

A verseny színvonalát remek díjazásán felül a csapatok komoly felkészülése is bizonyította, a szombati napon a mezőny több, mint fele tréningezett a másnapi megmérettetésre.

Az előrejelzéshez képest szerencsére jobban alakult az időjárás, a nagy esőzések és szél elkerülte szerencsére a versenyzőket.

A csapatok a 9 órás rajtot követően álltak neki a ragadozó halak kergetésének. Az első percekben már rengeteg hal került a műcsalik horgaira, amelyből már sejthető volt, hogy nem mindennapi fogásokra kell számítani.

Ezen RSD szakasz fő hala ebben az őszi időszakban a kősüllő és a balin, de számos fogas süllő, harcsa és csuka is horogra került. Az 56 csapat összesen 266db értékelhető halat fogott az alábbi megoszlásban:

Összes hal: 266 db
Összes hossz: 98,4 m
A verseny legnagyobb hala, cm: 98 cm, harcsa
fogas süllő 4 db
kősüllő 124 db
sügér 21 db
balin 95 db
csuka 9 db
harcsa 13 db

Számos taktika sikeresnek bizonyult, több csapatt vette üldözőbe a tömegesen fogható kősüllőket, ám akadtak, akik pörgős, nagy területet lefedő horgászattal a balinokat célozták meg, és akadt olyan csapat is, akik az erre a szakaszra igen jellemző, és magas pontszámot biztosító harcsákat keresték és találták meg eredményesen.

A legnagyobb halat a verseny utolsó pillanataiban Nédó József kerítette szákba, egy 98cm-es harcsa személyében.

A 3. helyen a Szirtes Marcell - Apostol Attila páros végzett, ők a 8 kősüllőjük mellé 1 balint és 2 harcsát fogtk.

Az ezüstérmet Drapos István és Ölvedi János szerezték meg, akik 4 kősüllő, 2 balin és 2 szép harcsa alkotta fogásukkal alig pár ponttal előzték meg a bronzérmes csapatot.

A győztes páros, Valentyik Péter és Tiszavári Gergő Attila pedig föléseny győzelmet arattak, összesen 32 kősüllőt és 1 harcsát fogtak.

Köszönet az RDHSZ-nek a helyszín és szervezés biztosításáért, valamint a verseny kimagasló díjazását köszönjük az Xfish Horgászportálnak, az Energofish Kft-nek, a Hírös Yach Club Kft-nek, valamint a Surfer Hungary-nek!

A verseny képei a Fotóalbumban!