Az RDHSZ által rendezett, és támogatott versenyen évről évre több horgász jelenik meg, hasonló várakozásokkal vágtunk neki az idei évnek is. Az egyéni bajnokságot éppen ezért több lépcsős rendszerben kívántuk megrendezni, a csapatbajnokságot, pedig két osztályra kívántuk bontani. Sajnos a tavaszi események alaposán átírták a terveket és végül csak az egyéni bajnokságot tudtuk biztonsággal megrendezni, két női, egy utánpótlás korú, 3 masters és 39 felnőtt versenyző részvételével. Sajnos az eredeti helyszínen és időponton is változtatni kellett, így a tavasszal több tucatnyi tagtársunk részvételével rendbe tett Csőhídi versenypálya helyett, a halőreink által versenyzésre tökéletesen alkalmassá varázsolt Dömsödi-csatorna partján rendeztük. Tekintettel a járványügyi helyzetre szövetségi tagsággal nem rendelkező horgászok nevezését nem fogadtuk.

Bár a fogások elmaradtak a Csőhídi pályán megszokottaktól, versenyzői szemmel mégis izgalmas és technikás horgászatnak lehettünk szemtanúi, ahol a hely adta előny önmagában kevés volt, azzal élni is kellett a horgásznak. Így történhetett, hogy egyik szektort sem a kiválónak ígérkező helyekről nyerték meg. A felnőtt mezőnyben harmadik helyezett Fabók Sándor lett, aki a B szektort nyerte szoros küzdelemben 1075 g-os fogással. Második helyezett Schmidt Attila, aki az A szektor legbelső, vagyis a várakozások szerint leghaltalanabb helyéről, 3290g-os vágással aratott szektorgyőzelmet. Az RDHSZ 2020. évi feeder bajnoka Gál Zoltán sporttásunk, aki a C szektorban 4650g-os fogással, benne egy gyönyörű 2 kilogramm körüli dévérkeszeggel hódította el a bajnoki címet. A női kategóriában Danka Mária, a legrutinosabbak közt Deme Sándor, a legifjabban közt pedig Szaban Zsombor hódította el a bajnoki címet.

Reméljük, hogy a következő szezonban az idei terveket megújítva, ismét a megszokott lendülettel zajlanak majd feeder bajnokságaink.