Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

2023-ban is magyar bajnok az RDHSZ csapata! Megvédte országos bajnoki címét az RDHSZ csapata, a szegedi evezőspályán megrendezett 60. Tagszövetségi Csapat Országos Bajnokságon (TCSOB). A korábban OHCSB néven ismert versenysorozatban 10. alkalommal sikerült a dobogó legfelső fokára - a tavalyi év után idén újra - állnia szövetségünk csapatának.

Bajnokságot nyerni mindig nagyon nagy kihívás és dicsőség egy csapatnak, de címvédőként ezeknek az elvárásoknak megfelelni még nehezebb. Ennek szellemében és kellő motivációval kezdtük meg a helyszíni felkészülést csütörtökön, ahol a csapatunk minden horgász tagja egy könnyed „bemelegítő” edzéssel hangolódott az eseményre. Az első nap fő célja a szerelékek beállítása és a pálya „feletetése” volt, hiszen egy olyan vízen, ahol nem rendszeres a horgászat, nem lehet számítani már az első naptól olyan fogásokra melyet majd a verseny aztán tapasztalhatunk, így az első napi horgászatból komolyabb következtetéseket nem lehet levonni. Tudtuk ezt mi is, ennek tudatában terveztük meg az edzésnapok feladatait. A második edzésnapon – tudva, hogy a pályán az előző napi horgászatnak köszönhetően több hal lesz - már személyekre kiosztott feladatokkal ültek le versenyzőink horgászni.

Az biztos volt, hogy a rakósbotos technika lesz a domináns. Teszteltük az etetőanyag és a szemes használatát, amely a szegedi pályára érvényes speciális szabályok miatt nagyon fontos szempont, hiszen maximum 10 liter a bevihető mennyiség. Tervezett távolságokat is edzettük, melynek eredményeként el tudtuk dönteni, hogy a csapat a teljes hosszban való pontyra történő horgászatra fókuszál elsődlegesen és csak a másodlagos vonal lesz „kinti” rövidebb táv horgászata. Az etetőanyag „limitben” pedig domináns szerepe volt a kukoricának. Élő csaliként a teljes limitben (1.5 liter) csontkukacot vittünk. A pénteki horgászat után Kocsis László kapitány csapatot hirdetett a következő összeállításban:

  • U15 – Baráti Judit az idei RDHSZ U15 bajnoka
  • U20 – Zsiga Levente magyar válogatott tagja és csapat világbajnok
  • Női – Rudnay Csilla, a magyar válogatott tagja és csapat világbajnok
  • Master (55+) - Serman László, többszörös RDHSZ bajnok, az idei RDHSZ Masters bajnok
  • Felnőtt
    • Gyulai Ferenc, magyar bajnok, többszörös RDHSZ bajnok
    • Pozsonyi Csaba, a tavalyi TCSOB felnőtt egyéni bajnoka
    • Siket Péter, az idei RDHSZ felnőtt kategória bajnoka
    • Benke Szabolcs

Tartalék versenyző Ribli János volt, aki háttéremberként segítette a csapatot. Az első forduló eredménye megerősítette a taktikát, hiszen elszálló ember nélkül végzett a csapat az első körben, és 38 ponttal vezette a tabellát, 10 és 14 ponttal Tolna, illetve a nagy rivális Győr-Moson-Sopron csapatai előtt. Benke Szabi pálya abszolút legtöbb súlyát fogva nyerte a szektorát.

Ha az elmúlt évek statisztikáját nézzük, akkor egy évtől eltekintve minden évben jobbat horgászott a csapat a második fordulóban, mint az elsőben. Este mindenki pótolta a hiányos szerelékeket, ezzel is hangolódva a második, minden eldöntő fordulóra. A csapat bízott a sikerben, tudták, hogy több hal lesz vasárnap a pályán és a tervezett taktikánk működni fog, de tudták azt is, hogy rajtunk kívül sok jó csapat és horgász van a mezőnyben. Nem cseréltek, maradt a szombati felállás. Vasárnap aztán a csapat fantasztikus horgászattal szinte „lefelezte” a szombati első helyet jelentő pontjait, összesen 24 pontot gyűjtöttünk a nyolc szektorban, ami átlagban szektor 3-as eredmény hozott, valóságban minden szektorban az első hat helyezésben ott volt a versenyzőnk. Utolsónak mérlegelték női versenyzőt, de már a zárás előtt tudtuk, hogy sikerült a címvédés, óriási volt az öröm. A csapat arany mellett, a felnőtt kategóriában Benke Szabi – aki nem tudott hibázni vasárnap sem -, a női és masters kategóriában Rudnay Csilla, valamint Serman Laci kétfordulós stabil eredményeinek köszönhetően további 3 egyéni aranyat is nyert az RDHSZ!

A nagyszerű horgászok mellett ennek az évek óta formálódó csapatnak az igazi ereje az egységben, a horgász barátságban van. Olyan „háttérhatalom” segíti a versenyzők munkáját melynek tagjai – (Baráti József, Nedves János, Schmidt Attila, Zsiga Gábor, Gerendi Zsolt másodkapitány és Kocsis László csapatvezető) – egyenrangú csapattagként vették ki a részüket az elmúlt években abból a munkából, ami miatt az RDHSZ csapatát az eredményei  alapján az egyik legerősebb csapatnak tartják ezen a bajnokságon.

A csapatversenyt, a két forduló összesített eredménye alapján az RDHSZ nyerte toronymagasan (62 pont, tavaly 60 pont!). Második, illetve harmadik helyezett lett a Hajdú-Bihar, valamint a Győr-Moson-Sopron csapata lett, akik 103 és 109 ponttal követték a csapatunkat és akiknek gratulálunk az eredményekhez.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.