Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A tassi vízleeresztő műtárgy kivitelezését végző konzorcium tájékoztatása szerint 2020.09.30-án megkezdődik a műtárgy építésének második üteme. Ennek során a régi töltés mellett található organizációs utat elbontják, mivel a munkaterületen történő átvezetés balesetveszélyes és akadályozza a kivitelezés előrehaladását. 2020. szeptember 30-tól november 9-ig tehát a Rózsa-sziget megközelítése csak Tass felől, a KDVVIZIG üzemi területén, a zsilipkamra felett létesített ideiglenes hídon lehetséges 06:00 és 18:00 között. Ezen időszakon kívül a területet lezárják, ekkor a kamerával megfigyelt lezárt területre való engedély nélküli belépés feljelentést von maga után.

Az ideiglenes híd elbontására várhatóan novemberben kerül sor, ettől az időponttól a sziget megközelítése a megszokott úton Makád felől, a műtárgy felett átvezetett új úton válik lehetővé, a műszaki átadásig az építési forgalom elsőbbségével.

Az ideiglenes útvonal az alábbi vázlaton piros színnel lett feltüntetve.

Kedves Ügyfeleink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a vírushelyzetre való tekintettel 2020. október 26-tól (hétfő) október 30-ig (péntek) szünetel az ügyfélfogadás ráckevei irodánkban. Első nyitvatartási nap: 2020. november 2. - hétfő.

RDHSZ Ügyvezetés

 

Az előzetes terv alapján - az esős időjárás miatt némi csúszással - megtörtént a dömsödi tógazdaságból lehalászott több mint 50.000 kg háromnyaras, 2-3 kg átlagsúlyú ráckevei pikkelyes ponty telepítése. A második ütem október utolsó napjaiban kezdődik a makádi halgazdaság lehalászásával, melynek ütemtervét hamarosan közzé tesszük.

Az eddigi telepítések tényadatai itt olvashatóak.

 

2020. október 26-án, hétfőn előnevelt harcsatelepítéssel folytatjuk őszi halasítási programunkat. A kb. 1.000 kg-nyi egynyaras, mintegy arasznyi ragadozókat az Északi-övcsatorna dömsödi szakaszára helyezzük ki. A Tiszán befogott anyahalaktól származó, halgazdálkodó partnerünk által kikeltetett harcsákat kísérleti jelleggel telepítjük, az egyre jelentősebb törpeharcsa-állomány visszaszorítása céljából.

 

Rendszeresen frissülő oldalunkon foglaljuk össze a Magyar Országos Horgász szövetség ajánlása és az RDHSZ vezetés döntései alapján a járványveszély elhárítása érdekében hozott intézkedéseket.

2020. október 22.

  • A vírushelyzetre való tekintettel 2020. október 26-tól (hétfő) október 30-ig (péntek) szünetel az ügyfélfogadás ráckevei irodánkban. Első nyitvatartási nap: 2020. november 2. - hétfő.
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.