Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Kedves Horgászok !

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Halőri Szolgálata felkészült a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág és mellékvizein jelentős mértékben megjelent nagy kárókatonák riasztására és gyérítésére.

Amint megérkezik a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának engedélye, az Őrszolgálat, ezen feladatra kiképzett és jogosult tagjai megkezdik a védekezést.
Az RSD-n és mellékvizein – a törvény által előírt – megállapodások megkötése a területi vadásztársaságokkal szintén folyamatban van.

Ezúton tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy az RDHSZ központi irodája 2019. december 23-tól az ünnepi időszakban zárva tart.

Utolsó nyitvatartási nap:  december 20.

2020 január 2.-tól a megszokott ügyfélfogadási időben várjuk kedves Ügyfeleinket.

Áldott, Békés Karácsonyi ünnepeket kívánunk minden régi és új Ügyfelünknek!

 

 

Tisztelt Horgásztársak!

Az alábbi személyek - valamilyen okból kifolyólag - nem vették át horgászkártyájukat a többszöri postai úton történő megküldés ellenére sem. Ezúton értesítjük nevezetteket, hogy a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnél (2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 94.) átvehetőek a horgászkártyák.

Telefonon történő egyeztetés szükséges a 06-30-231-7614-es telefonszámon, Németh Jánosnéval.

Ráckevei Duna-ági vonatkozású cikk jelent meg a Magyar Horgász 2019. decemberi számában Kocsis László tollából, "Rudi, a vízi szörny" címmel. A cikk itt olvasható!

 

Süllő vagy csuka lesz 2020-ban az év hala? Két jelöltre egyszerűsödött a kérdés, mert a német bucó már aligha tud beleszólni a versengésbe. Pedig ez a mindössze arasznyi méretet elérő hal a Duna vízrendszerének bennszülött faja, amely szűk elterjedési területe és viszonylagos ritkasága miatt fokozottan védett. De azért ő sem zárható ki, hiszen ha a természetvédők sokasága tudomást szerez a versenyről, még csoda történhet.

Pillanatnyilag azonban két nagyra növő horgászhal áll az élen. Mindkettő ragadozó, mindkettő széleskörű elterjedéssel bír, de úgy tűnik, hogy a kifinomult gasztronómiai értékrend a süllő javára billenti a mérleget. Ám a birkahús kedvelőinek jelentős része a halak közül is a karakteresebb ízű csukát részesíti előnyben. Ha közülük sokan aktivizálódnak, még megváltoztathatják a sorrendet.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.