Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Már ötödik alkalommal, ebben az évben is a húsvéti hétvégén rendezte meg a bizottság a Családi és Gyermek horgászversenyt. Helyszínéül ismét, a tavasszal apró halban  gazdag Dömsödi övcsatornát választották a szervezők. Előzetesen 40 csapat regisztrált, és a reggeli sorsolásnál 30 csapat jelentkezett és vágott neki a 3 órás horgászatnak. A nagy számú lemondás oka a szokottnál hidegebb, a meteorológia szerint 30 éve nem tapasztalt húsvéti esős időjárás volt.

Az esemény célja idén sem volt más mint, hogy a gyerekeket úgy csaljuk a vízpartra, hogy a családtagjaikkal (szülők és nagyszülők, hozzátartozók) párban tudjanak horgászni. Nagyszerű alkalom volt ez arra, hogy ismerkedjenek a halakkal (pl.: védett, fokozottan védett)  a módszerekkel, a versenyhorgászat alapjaival. Nagyszerű alkalom, hogy az idősebbek átadják tudásukat a kicsiknek. A csapattagok (gyermek - felnőtt) fogása együtt lett értékelve, így a zsákmányt minden egy szákba gyűjtötték.

A versenyt az U10-es kategóriát  Tóth Szilárd és Tóth Dávid (Dömsödi HE) nyerte. Az U15-ös kategóriát Szaban Zoltán és Szaban Zsombor (Bugyi Sporthorgász Egyesület) nyerte. A profi kategóriát Schmidt Attila és Schmidt Benjamin (Molnár-sziget SE) nyerte. Részletes eredmények RDHSZ Versenysport Facebook oldalán megtalálhatóak.

Mind a csaliknak, mind pedig a horgászathoz szorosan kapcsolódó ajándékoknak nagyon örültek a horgászatra jelentkező gyerekek, akik a szövetségtől több hasznos ajándékot is kaptak ajándékba (RDHSZ nyakpánt, környezetbarát toll).

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.