Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség idén negyedik alkalommal - az egyesületi versenyfelelősök javaslatára - április 16-án, húsvét hévégéjén rendezte az RDHSZ Gyermek és Családi horgászversenyt. Helyszínéül ismét, a tavasszal apró halban (általában) gazdag Dömsödi övcsatornát választották a szervezők.

Az esemény célja idén sem volt más mint, hogy a gyerekeket úgy csaljuk a vízpartra, hogy a családtagjaikkal (szülők és nagyszülők, hozzátartozók) párban tudjanak horgászni. Nagyszerű alkalom volt ez arra, hogy ismerkedjenek a halakkal, a módszerekkel, a versenyhorgászat alapjaival. Az eseményre ismét nagy érdeklődés volt, hiszen előzetesen 45 csapat regisztrált, és a reggeli sorsolásnál is 38 csapat jelentkezett és vágott neki a 3 órás horgászatnak.  Újításként ettől az évtől már három kategóriába lettek sorolva nevezők. Külön horgásztak azok a párok akik 10 év alatt gyermekkel neveztek, külön az idősebb, 15 évnél fiatalabb gyermek horgászok - családtagjaikkal kiegészülve,  valamint külön szektorban (esélyegyenlőséget biztosítva!) versenyeztek azok a csapatok, amelyek felnőtt tagja aktív versenyző. A csapattagok (gyermek - felnőtt) fogása együtt lett értékelve, így a zsákmányt sok helyen egy szákba gyűjtötték.

A versenyt az U10-es kategóriát Schmidt Andrea és Schmidt Benjámin nyerte (Molnár-sziget SE). Az U15-ös kategóriát Kristóf Richárd és Kristóf Tibor nyerte (Kinizsi HE). A profi kategóriát Lakatos Sándor és fia, Áron nyerte (Csepel HE).

Mind a csaliknak, mind pedig a horgászathoz szorosan kapcsolódó ajándékoknak nagyon örültek a horgászatra jelentkező  gyerekek, akik a Szövetségtől több hasznos ajándékot is kaptak ajándékba (nyakpánt hal méréshez, kéztörlő a horgászathoz).

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.