Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az idei évben is magas volt csapat létszám, hiszen 10 csapat adta le a nevezését, így összesen 40 horgásszal - 2 úszós és 2 fenekező horgász csapatonként  -  kezdődött az idei bajnokság. A tréningnapok tapasztalatai alapján a tavalyi évhez képest hasonló hal összetételre, de magasabb átlagsúlyra lehetett számolni, amelyek törpeharcsa, keszeg és egy-egy beugró bónusz compó, ponty vagy egyéb fajtáiból jöhet össze. Érdekes volt, hogy a fogásokban is egyre nagyobb számban volt látható darabos törpeharcsa és idén is egy szeretett vendég, az őshonos a compó. Talán ez már egy tudatos, őshonos halakra is fókuszáló tiltó-védő stratégia eredményének is köszönhető. A mérlegelés során beigazolódott az elvárásunk hiszen a tavalyi évhez képest magasabb átlag fogással, 3,5 kg-val számolhattunk.

A verseny, a két nagy versenyzői hagyományokkal rendelkező egyesület - a Csepel HE és a Molnársziget SE - csatáját hozta ismét. Idén a dobogó legfelső fokára a korábbi két évben második helyezett Molnársziget SE csapata állhatott fel 7 helyezési számmal és 29,8 kg fogott súllyal, ami versenyzőnként több mint 7,4 kg hal! A Csepel HE csapata szerezte meg a második helyet 11 helyezési számmal és szintén magas fogott súllyal (27,8 kg) A dobogó harmadik fokára pedig a Bugyi SHE csapata állhatott fel szintén 11 helyezési számmal de kevesebb fogott súllyal. Minden dobogós csapat egyedi érmet és egy csapatnak járó kupát vehetett át az eredményhirdetésen.

A verseny után az RDHSZ Versenysport Bizottsága vendégül látta egy bőséges ebédre a versenyzőket és a csapatok vezetőit és a rendezőket. (55 fő) .

A versenyen fogott invazív faj egyedeit - zömében törpeharcsákat - a összegyűjtötték és 40 kg halat a madárvédelmi rezervátumnak üzemeltetőinek ajándékozták a szervezők és köszönetet mondanak a Halőri szolgálat tagjainak a gyűjtésért és a szállításért.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.