Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Versenysport események:

Januárban a versenysport bizottsági tagok, pár vendéggel kiegészülve megtartották az évindító megbeszélést. Majd ez alapján megtartották a online egyesületi versenysport megbeszélést. Ezt követően a bizottság összeállította a versenynaptárát, és összes elérhető felületen publikálta azt. Február 18.-án 30 önkéntessel megtörtént a Csőhídi versenypálya karbantartása. A KDVVIG-től bérelt nádvágó gép rengeteg nádat vágott ki. A pálya egész évre alkalmas lett a versenyzésre. 

5. Családi és gyermek horgászverseny, 2023. 04. 08. Dömsöd

Már ötödik alkalommal, ebben az évben is a húsvéti hétvégén rendezte meg a bizottság a Családi és Gyermek horgászversenyt. Helyszínéül ismét, a tavasszal apró halban  gazdag Dömsödi övcsatornát választották a szervezők. Előzetesen 40 csapat regisztrált, és a reggeli sorsolásnál 30 csapat jelentkezett és vágott neki a 3 órás horgászatnak. A nagy számú lemondás oka a szokottnál hidegebb, a meteorológia szerint 30 éve nem tapasztalt húsvéti esős időjárás volt.

Az esemény célja idén sem volt más mint, hogy a gyerekeket úgy csaljuk a vízpartra, hogy a családtagjaikkal (szülők és nagyszülők, hozzátartozók) párban tudjanak horgászni. Nagyszerű alkalom volt ez arra, hogy ismerkedjenek a halakkal (pl.: védett, fokozottan védett)  a módszerekkel, a versenyhorgászat alapjaival. Nagyszerű alkalom, hogy az idősebbek átadják tudásukat a kicsiknek. A csapattagok (gyermek - felnőtt) fogása együtt lett értékelve, így a zsákmányt minden egy szákba gyűjtötték.

A versenyt az U10-es kategóriát  Tóth Szilárd és Tóth Dávid (Dömsödi HE) nyerte. Az U15-ös kategóriát Szaban Zoltán és Szaban Zsombor (Bugyi Sporthorgász Egyesület) nyerte. A profi kategóriát Schmidt Attila és Schmidt Benjamin (Molnár-sziget SE) nyerte. Részletes eredmények RDHSZ Versenysport Facebook oldalán megtalálhatóak.

Mind a csaliknak, mind pedig a horgászathoz szorosan kapcsolódó ajándékoknak nagyon örültek a horgászatra jelentkező gyerekek, akik a szövetségtől több hasznos ajándékot is kaptak ajándékba (RDHSZ nyakpánt, környezetbarát toll).

59. RDHSZ Szövetségi Egyéni bajnokság 2023. Április 29-30 Dömsödi övcsatorna - 2. számú versenypálya

38 fő részvételével zajlott az 59. RDHSZ ÚSZÓS EGYÉNI BAJNOKSÁG - 2023 a Dömsödi övcsatorna 51-es út felőli szakaszán. Ideális körülmények várták a horgászokat, mind a pálya előkészítése mind pedig az időjárás versenyzésre ideális volt. Kocsis László és Gerendi Zsolt az RDHSZ Versenysport Bizottság nevében köszöntötte a versenyzőket és tartott rövid eligazítást, melyet a sorsolás és a horgászatra felkészülés követett.

Első forduló: Vegyes, a csatornára jellemző küzdelmes peca volt. Néhány keszeg után snecizni kellett a versenyzőknek. Alternatívaként néhány horgász megpróbálkozott a pályán tartózkodó balinok megfogásával. A csatornára jellemző taktika, hogy az ott lakó jobb testű halak - zömében - keszegfélék megfogása után az apróhalazás hozott folyamatos halfogást és biztosított jobb szektor eredményt. Természetesen a pálya két széle mindig nagyobb halfogási esélyt adhat, persze ez csak akkor igaz, ha ezzel élni tud az ott lévő versenyző.

Második forduló: A kiemeléseknek és sorsolásnak köszönhetően izgalmas második forduló várt a horgászokra. Az utánpótlás szektort nyerő Baráti Judit, aki az abszolút szélső helyen horgászott, a belső helyre sorsolt. A női kategóriában két válogatott versenyzőnk, Csilla és Noémi - és két különböző horgászati stílus - nagy küzdelme volt várható. A felnőtteknél egy szektorba “húzott” az első napi 2 szektor első, 2 szektor második és 2 szektor harmadik helyezettje.Aki ezt a szektort nyeri, az nyer mindent. A Masters kategóriában Villám István meggyőző horgászattal nyerte az első fordulót és a pálya szélső helyéről kezdte meg a második fordulót, stabil apróhalas horgászatával nyerte is a kategóriát. A női versenyben a rakósbotos keszegezést választó Rudnay Csilla állhatott a dobogó legfelső fokára. Az utánpótlás kategóriában Baráti Judit szintén a keszegezést választotta és nagyon jól döntött, hiszen a 2. fordulót így az összetett versenyt is megnyerte az U15-ös kategóriában. Az igazi nagy izgalmakat a felnőtt kategória hozta. A “sűrű” szektort Siket Péter nyerte, így a két első helyezésével a felnőtt kategóriában győzedelmeskedett. Eredményével elnyerte az RDHSZ legjobb egyéni versenyzőjének járó vándorkupát is.

RDHSZ Feeder Egyéni és Csapat Bajnokságok 2023

A RDHSZ által rendezett, és támogatott feeder bajnokságokon évek óta kiemelkedő népszerűségnek örvendenek. Az egyéni bajnokságot már harmadik évben több lépcsős rendszerben, a csapatbajnokságot két osztályra bontva rendeztük meg.

7. Feeder Csapat Bajnokság 2023. 05. 6-7. Csepeli versenypálya

A 2021-ben debütált két osztály rendszerű csapatbajnokság beváltotta a hozzá fűzött reményeket. 2023-ban, összesen 15 csapat nevezett a csapatbajnokságra, ebből 10 csapat a B osztályban mérette meg magát, 5 csapat az A osztályban. Nagy örömünkre a B osztályban egy női csapat is képviseltette magát. A Csőhídi versenypálya versenyzésre alkalmas állapotba várta a versenyre jelentkezőket. Gyönyörű tavaszi idő, nagyon jó vízállás és sok hal. A bajnokságok szokatlanul szoros eredményeket hoztak.

A B osztályos bajnokságon harmadik helyezett csapata, a női csapat lett, nagyon picin múlott a második hely. Nagyon nagy elismerés a lányoknak! Rudnay Csilla, Kocsis Réka, Baráti Judit, 13 pontot gyűjtöttek. Második helyen szintén 13 ponttal jobb fogott súllyal, Gillich Zoltán, Maka Norbert, Heiszler Olivér. A B osztály bajnoka 6 ponttal, a Maestro Fishing csapata lett. Falucskai László, Jámbor Krisztián, Bokor Norbert.

Az A osztály ennél is szorosabbra sikerült, 7 pontot gyűjtött a három dobogós. Csepel HE csapata végzett 31070 g fogott súllyal a harmadik helyen (Nedvesi János, Dr Pataki Zoltán, Hutóczky Attila). Második helyre 32610 g súllyal a Molnár-sziget SE Feeder csapat lett (Bodzsár Norbert, Déry Máté, Schmidt Attila). 2023 Feeder csapatbajnoka a Carp Zoom – Molnár-sziget SE feeder csapata lett, a legnagyobb fogott súllyal 34580 g. (Kocsis László, Tóth Henrik, Bakos Bálint, csk: Baráti József). A Feeder Csapatbajnokságok egyben a Szövetségi Csapatbajnokság kvalifikációs versenyét is jelentete!

9. Feeder Egyéni Bajnokság 2023. 05. 21. Csepeli versenypálya

A Csőhídi versenypálya kiváló állapotban várta ismét a versenyre jelentkezőket. Gyönyörű tavaszi idő, nagyon jó vízállás és sok hal. A bajnokságra előzetesen 45 fő nevezett, ami nem kis létszám. A verseny reggelén, a regisztrációnál 40 fő regisztrál. 4 kategóriába bontva (utánpótlás, masters, női, felnőtt) lettek elosztva a versenyzők, a pálya adottságai figyelembe véve. Reggeli után, a sorsolás kezdődött, ami alapján kiderült ki melyik helyre sorsolt. 1-6 masters, 7-8 utánpótlás, 9-37, felnőtt, 38-40 ig női kategória volt a szektorok kiosztása. Mindenki 5 órát horgászott. A halfogás a versenyen 189,3 kg volt, átlag fogás tekintetében 4,7 kg/fő. A pálya feléig nem lehetett röviden halat fogni, változtatni kellett, nem volt kérdés, menni kell beljebb. Aki ezt felismerte időben, azok végeztek a szektorok elején. Szektorokat 10 kg fogás felett lehetett megnyerni.

2023 dobogósai:

Nő                    1: Rudnai Csilla 6280 g, 2: Kocsis Réka 5730 g, 3: Danka Mária 2510 g

Utánpótlás        1: Forrai Márk 2880 g, 2: Szaban Zsombor 580 g,

Masters            1: Vágó Árpád 5280 g, 2: Serman László 4650 g, 3: Peteh István 4580 g

Felnőtt              1: Bodzsár Norbert 13940 g, 2: Tóth Henrik 11550 g, 3: Bakos Bálint 10000 g

59. RDHSZ Szövetségi Csapat Bajnokság 2023. június 10. Csepel Csőhídi versenypálya

Az idei versenyt ismét Csepelen, az egykor országos versenyeknek is helyszínéül szolgáló Csőhídi versenypályán rendezte meg a bizottság. Az áprilisban és májusban  megrendezett feeder bajnokságok után bíztunk abban, hogy halasabb pálya lesz majd júniusban. Szerencsére ez így is történt, így június első hétvégéjén ideális körülmények - magas vízállás, folyó víz, több hal - fogadták a regisztrált csapatokat.

Idén összesen 5 csapat adott le érvényes regisztrációt, így a Molnár-sziget HE, Csepel HE, Szigetszentmiklós HE, Ráckevei HE és a Bugyi HE csapataival kezdődött meg a versenyt. Ez a verseny, amelyen elvárható lenne a magas részvételi szám, mégis igen szerény a részvételi hajlandóság. Összehasonlítva a szövetségben található horgászegyesületek számával, sajnos ezt a csökkenő tendenciát nem tudtuk megfordítani még úgy sem, hogy a csapatok elvárt összetételén is változtattunk és amiről az év elején megtartott online versenyfelelősi megbeszélésen is egyeztettünk. Kimondhatjuk, hogy ez a versenyünk - amely idén a szövetségünk életében 59. alkalommal került megrendezésre - messze elmarad az ideálisnak mondható résztvevői létszámtól.

A korábbi edzések tapasztalatai azt mutatták, hogy a nagy meleg ellenére a pályán lévő halak kapókedve nem csökkent, a fő halfajták pedig a különböző keszegfélék voltak. 2 fő technikát alkalmaztak a versenyzők, szinte mindenki rakós botos horgászattal kezdett - nem elfelejtve a matchbotos távok kezelését - majd a verseny második felében váltottak a gyűrűs botos horgászatra. A szektorok győzelméhez átlagosan 10 kilós fogásokra volt szükség. A bajnokságot a Molnár-sziget HE csapata -, minden szektort megnyerve - nyert 3 ponttal (25 kg össz.fogott súllyal) szoros versenyben a Csepel HE csapata előtt, akik 5 helyezési számmal és 23,5 kg fogott hal mennyiséggel állhattak a dobogó második fokára. A harmadik helyezést idén a Dolgozók Szigetszentmiklósi HE csapata érte el 10 ponttal és 9,5 kg fogott hallal.

Összességében a mezőny - 20 versenyző -  84 kg halat fogott a mezőny ami 4,5 kg átlag fogást jelentett horgászonként, amely kifejezetten jó eredménynek tekinthető.

2. RDHSZ Junior Castig Open 2023.06.18. Szigetszentmárton

A felvezető év után, 2023-ban ismét megrendezte a bizottság az ifjaknak szóló casting versenyt. A versenyre a tavalyi évhez hasonlóan ismét a szlovák élversenyzők is csatlakoztak, mutattak újabb fortélyokat a fiataljainknak. A verseny jó időben, kiváló hangulatban zajlott le. Eredmények:

3 tusa: 1. Mányi Milán, 2. Attila Bircsâk SK, 3. Deminger Zsombor

5 tusa: 1. Viktor Sesztâk SK, 2. Rajcsó Barnabás SK, 3. Adrián Bircsâk SVK

RDHSZ Kupa: 1. Orgován Roland, 2. Mànyi Milán, 3. Mikó László

3. Retró Kupa (tisztségviselőknek, egyesületi vezetőknek) 2023.07.16. Rózsa-sziget

A RDHSZ tagegyesületeinek vezetőinek szervezett horgászversenyen 21 fő, a célbadobó versenyen szintén 21 fő vett részt. Mindkét verseny jó hangulatban zajlott, kivétel nélkül mindenkinek sikerült kizökkeni a hétköznapok gondjaiból.

60. TCSOB RDHSZ 2023. 07. 22-23. Szeged

2023-ban is magyar bajnok az RDHSZ csapata! Megvédte országos bajnoki címét az RDHSZ csapata, a szegedi evezőspályán megrendezett 60. Tagszövetségi Csapat Országos Bajnokságon (TCSOB). A korábban OHCSB néven ismert versenysorozatban 10. alkalommal sikerült a dobogó legfelső fokára - a tavalyi év után idén újra - állnia szövetségünk csapatának.

Bajnokságot nyerni mindig nagyon nagy kihívás és dicsőség egy csapatnak, de címvédőként ezeknek az elvárásoknak megfelelni még nehezebb. Ennek szellemében és kellő motivációval kezdtük meg a helyszíni felkészülést csütörtökön, ahol a csapatunk minden horgász tagja egy könnyed „bemelegítő” edzéssel hangolódott az eseményre. Az első nap fő célja a szerelékek beállítása és a pálya „feletetése” volt, hiszen egy olyan vízen, ahol nem rendszeres a horgászat, nem lehet számítani már az első naptól olyan fogásokra melyet majd a verseny aztán tapasztalhatunk, így az első napi horgászatból komolyabb következtetéseket nem lehet levonni. Tudtuk ezt mi is, ennek tudatában terveztük meg az edzésnapok feladatait. A második edzésnapon – tudva, hogy a pályán az előző napi horgászatnak köszönhetően több hal lesz - már személyekre kiosztott feladatokkal ültek le versenyzőink horgászni. Az biztos volt, hogy a rakósbotos technika lesz a domináns. Teszteltük az etetőanyag és a szemes használatát, amely a szegedi pályára érvényes speciális szabályok miatt nagyon fontos szempont, hiszen maximum 10 liter a bevihető mennyiség. Tervezett távolságokat is edzettük, melynek eredményeként el tudtuk dönteni, hogy a csapat a teljes hosszban való pontyra történő horgászatra fókuszál elsődlegesen és csak a másodlagos vonal lesz „kinti” rövidebb táv horgászata. Az etetőanyag „limitben” pedig domináns szerepe volt a kukoricának. Élő csaliként a teljes limitben (1.5 liter) csontkukacot vittünk. A pénteki horgászat után Kocsis László kapitány csapatot hirdetett a következő összeállításban:

- U15 – Baráti Judit az idei RDHSZ U15 bajnoka

- U20 – Zsiga Levente magyar válogatott tagja és csapat világbajnok

- Női – Rudnay Csilla, a magyar válogatott tagja és csapat világbajnok

- Master (55+) - Serman László, többszörös RDHSZ bajnok, az idei RDHSZ Masters bajnok

- Felnőtt

- Gyulai Ferenc, magyar bajnok, többszörös RDHSZ bajnok

- Pozsonyi Csaba, a tavalyi TCSOB felnőtt egyéni bajnoka

- Siket Péter, az idei RDHSZ felnőtt kategória bajnoka

- Benke Szabolcs

Tartalék versenyző Ribli János volt, aki háttéremberként segítette a csapatot. Az első forduló eredménye megerősítette a taktikát, hiszen elszálló ember nélkül végzett a csapat az első körben, és 38 ponttal vezette a tabellát, 10 és 14 ponttal Tolna, illetve a nagy rivális Győr-Moson-Sopron csapatai előtt. Benke Szabi pálya abszolút legtöbb súlyát fogva nyerte a szektorát.

Ha az elmúlt évek statisztikáját nézzük, akkor egy évtől eltekintve minden évben jobbat horgásztott a csapat a második fordulóban, mint az elsőben. Este mindenki pótolta a hiányos szerelékeket, ezzel is hangolódva a második, minden eldöntő fordulóra. A csapat bízott a sikerben, tudták, hogy több hal lesz vasárnap a pályán és a tervezett taktikánk működni fog, de tudták azt is, hogy rajtunk kívül sok jó csapat és horgász van a mezőnyben. Nem cseréltek, maradt a szombati felállás. Vasárnap aztán a csapat fantasztikus horgászattal szinte „lefelezte” a szombati első helyet jelentő pontjait, összesen 24 pontot gyűjtöttünk a nyolc szektorban, ami átlagban szektor 3-as eredmény hozott, valóságban minden szektorban az első hat helyezésben ott volt a versenyzőnk. Utolsónak mérlegelték női versenyzőt, de már a zárás előtt tudtuk, hogy sikerült a címvédés, óriási volt az öröm. A csapat arany mellett, a felnőtt kategóriában Benke Szabi – aki nem tudott hibázni vasárnap sem -, a női és masters kategóriában Rudnay Csilla, valamint Serman Laci kétfordulós stabil eredményeinek köszönhetően további 3 egyéni aranyat is nyert az RDHSZ!

A nagyszerű horgászok mellett ennek az évek óta formálódó csapatnak az igazi ereje az egységben, a horgász barátságban van. Olyan „háttérhatalom” segíti a versenyzők munkáját melynek tagjai – (Baráti József, Nedves János, Schmidt Attila, Zsiga Gábor, Gerendi Zsolt másodkapitány és Kocsis László csapatvezető) – egyenrangú csapattagként vették ki a részüket az elmúlt években abból a munkából, ami miatt az RDHSZ csapatát az eredményei  alapján az egyik legerősebb csapatnak tartják ezen a bajnokságon.

A csapatversenyt, a két forduló összesített eredménye alapján az RDHSZ nyerte toronymagasan (62 pont, tavaly 60 pont!). Második, illetve harmadik helyezett lett a Hajdú-Bihar, valamint a Győr-Moson-Sopron csapata lett, akik 103 és 109 ponttal követték a csapatunkat és akiknek gratulálunk az eredményekhez.

RDHSZ Egyesületi csapatbajnokság 2023.08.27 Dömsödi árapasztó csatorna

Mindenki által ismert mondás szerint, akkor kell horgászni amikor jól esik. Az idei évben megtapasztalhattuk, hogy melyik a jobb. Erre az időjárásunk volt kegyes gondoskodni, hiszen a horgászatra készülő rendesen feltüzelte az augusztus végére nem  igazán jellemző forróság. A trópusi meleg sem vette el a kedvét annak a 9 csapatnak aki a kiírás szerint megjelent a reggeli vízparti találkozón, az idei nyár legmelegebb napján és a sorsolást, majd a felkészülést követően a 39 fokos melegben hódoltak kedvelt időtöltésüknek. Igazi HŐsök voltak mindannyian.

A pályakarbantartást, a vízinövények eltávolítását az Ifjúsági és Oktatási Bizottság tagjai végezték el közösen a Versenysport Bizottság tagjaival. Igazi RDHSZ-s összefogás volt, ami egyébként nagyon jól jellemzi a különböző területek együttműködését.

A tréningnapok tapasztalatai alapján a tavalyi évhez képest hasonló hal összetételre, de az extrém meleg miatt alacsonyabb átlagsúlyra lehetett számolni, amelyek törpeharcsa, keszeg, kárász és egy-egy beugró bónusz halból jöhet össze. Érdekes volt, hogy a fogásokban is egyre nagyobb számban volt látható darabos törpeharcsa és idén is egy-egy beugró ragadozó haramia - csuka és balin - is színesítette a kifogott terítéket. A mérlegelés során beigazolódott az elvárás hiszen a tavalyi évhez képest alacsonyabb átlag fogással, 1,9 kg-val kellett számolni. A verseny, a két nagy versenyzői hagyományokkal rendelkező egyesület - a Csepel HE és a Molnár-sziget SE - csatáját hozta ismét. Idén a Csepel HE dominanciája érvényesült, hiszen a az egyesület 2 csapata a dobogó két fokát - az elsőt Csepel HE 4W és a harmadikat Csepel HEKK - szállta meg. A nagy vetélytárs a Molnár-sziget SE szintén két csapattal indult, és az egyik csapat ért el dobogós helyezést.  A három helyezett csapat a mezőny összes hal mennyiségének (70 kg) a felét fogta (34 kg) meg. Minden dobogós csapat egyedi érmet és egy csapatnak járó kupát vehetett át az eredményhirdetésen.

Az extrém időjárás ellenére ismét sikerült egy jó hangulatú versenyt szervezett a bizottság, köszönet érte a kitartó horgászoknak és a szervezésben résztvevőknek. Otthonra lelt ez a versenyünk is, a horgászok elfogadták a helyszínválasztást. Ez nagyon fontos a bizottság számára és ezt mindig mérlegelni kell a kecsegtető fogási lehetőség mellett, hogy a helyszín olyan egyesületek számára is elérhető legyen, akik a Budapestre utazás és ennek költségei/nehézségei miatt eddig elzárkóztak a csapat indítástól.

11. RSD CARP CUP 2023. szeptember 4-8. Makád

A verseny évek óta nagy népszerűségnek örvend, a csapatok szívesen jönnek megmérettetni tudásukat, ezen a kifejezetten nehezen meghorgászható vízen. A versenyen 41 csapat mérette meg magát. A nevezők között egyaránt tisztelhettünk rendszeres, visszatérő és először részt vevő horgászokat, az ország minden tájáról, sőt külföldről is. Örömünkre szolgál, hogy egyre több hölgy képviseli a „gyengébbik” nemet a versenyen, idén nem kevesebb, mint 6 hölgy tette próbára tudását az RSD-n.

A nevezett 41 csapat a makádi Ezüst-parton került elhelyezésre, 4 szektorra osztva, szektoronként 10-10-10-11 horgászhellyel. A verseny megnyitója és központja - immár ötödik éve - a Rózsa-szigetre került, amely nagyban megkönnyítette a szervezők munkáját és emelte a verseny presztízsét. A versenyt megelőző hétvégén a versenypálya a Duna-ág mindkét partján kijelölésre került. Vasárnap délutántól a megérkező csapatok folyamatosan regisztráltak. Hétfő reggelre az összes nevező a megnyitóra készült, amelyet Takács András úr, a szövetség alelnöke nyitott meg. A megnyitót és a sorsolást követően a csapatok elfoglalták horgász helyeiket. A verseny 2023. szeptember 4. napján, 12:00 órakor kezdődött és 2023. szeptember 8. napján 12:00 órakor ért véget. A verseny támogatói több mint 3.000.000 forint értékben ajánlottak fel díjakat.

A szervezők és a versenyzők minden alkalommal rendkívüli figyelmet fordítanak a Dunaág halainak védelmére. A szervezők különösen nagy figyelmet fordítanak továbbá, a versenyzők és a versenyt követők folyamatos tájékoztatására. Az reggeli az esti, valamint a soron kívüli mérlegelésekről készült fotók, mérlegelés után azonnal, az eredmények, az összesítéseket követően szintén haladéktalanul felkerülnek közösségi oldalakra. (Carpexpress TEAM facebook oldal, Amatőr Bojlisok Klubja facebook oldal.) A verseny minden estéjén bemutatásra került egy kisfilm, az előző 24 óra történéseiről.

A 41 csapat a 96 óra alatt összesen 2099,57 kg tömegű halat fogott, ez 287 egyedet jelent, 7,31 kg-os átlag tömeggel. A legnagyobb ponty 20,10 kg, a legnagyobb amur 24,57 kg tömegű volt.

A 10 kg feletti fogások megoszlása:

ponty egyedszám
10 kg felett 43
15 kg felett 12
20 kg felett 1
amur  
10 kg felett 4
15 kg felett  4
20 kg felett  2

Legnagyobb amur: TISZA-TAVI HORGÁSZOK 24,57 kg, (Szepesi Imre-Kovács Csaba-Hollander Barnabás)

Legnagyobb ponty: ALCATRAS CARP TEAM, 20,10 kg (Janicsek Csaba-Hellinger Richárd-Both Ferenc)

Összetett III. helyezett: CARPHUNTER KALOCSA TEAM (214,4 kg számított tömeg) (Horváth László-Demjén Péter János-Kákonyi Krisztián)

Összetett II. helyezett: URBI TEAM (266,56 kg számított tömeg) (Urbán István-Urbán Csaba-Kiss István)

Összetett I. helyezett, a XI. RSD CARP CUP BAJNOKA: M.BAITS TEAM (291,67 kg számított tömeg) (Györgye László-Ábrahám László-Szili György)

(Pergető versenyek beszámolói hamarosan.)

Országos és nemzetközi versenyek

Női országos bajnokságon Rudnay Csilla ezüstérmes lett. A Világbajnokságot Szerbiában rendezték, a csapat tagja volt Rudnay Csilla (DSZHE) és Devecseriné Noémi  (Molnár-Sziget SE)  is. A magyar csapat a negyedik helyen végzett. A hat fordulós pergető országos bajnokságot Hipszki Róbert és Deák Ferenc (Csepel HE) nyerte. A casting országos bajnokságon a RDHSZ Casting versenyzői hatalmas sikert arattak. A háromtusa számot Mányi Milán, az öttusa számot Mikó László nyerte, Csadó Balázs bronzérmes lett (Kinizsi HE).

Veterán, Master és MLS VB Franciaországban került megrendezésre, mindhárom kategóriát megnyerte a magyar csapat, RDHSZ kötelékű versenyző nem, delegáció vezetőként Végh Tamás (Molnár-sziget SE) vett részt a versenyen.

A 12. Nemzetek Feeder Világbajnokságán a magyar csapat világbajnok lett. A csapat másodkapitánya Kocsis László (Molnár-Sziget SE) volt.

2023 július 8-9. hétvégén Szlovákiában rendezték a Slovak Open Castingsport versenyt, ami a Világkupa fordulója is volt egyben. Az RDHSZ 3 versenyzőt indított, akik a MOHOSZ-tól kapott kisbusszal érkeztek Érsekújvárra. Ittl már péntek délután és este komoly edzést tartottak a versenyzők. 7 országból érkezett, a világ élvonalát képező versenyzők munkáját, mind a peremorsós, mind a műlegyes feladatoknál ámulattal figyelték a fiatal versenyzők. Idős és fiatal egyarànt újra és újra dobta a cél és távdobó feladatokat a remekül kialakított pályákon. A helyi klub rendezte a hazánkban tartott VB-ket is, profi módon bonyolították az egész rendezvényt. Szombaton aztán kezdetét vette az egész napos versengés, ahol több osztàlyban zajlottak az események. A felnőttek 5 tusa szàmában, az U15 korosztály 3 tusában volt érdekelt. Előbbiben Földi Gábor 23. lett a legnépesebb mezőnyben, ami a 70+ korához mérve a huszonévesek közt igen jó eredmény. A fiúk közül Mányi Milán 3. lett, egy darabig még az ezüst és lőtávon volt, míg Simon Peti a 8. helyen végzett. Az első castingos évben ez egy ragyogó eredmény, hiszen a korosztályos világ elsőktől nem szégyen kikapni. Sokat tanultak az edzések és a versenyek alatt.

Hatalmas siker, hogy a csónakos pergető világbajnokságon, Lettországban a magyar különítmény bronzérmes lett, a Hipszki Róbert - Deák Ferenc duó pedig egyéni világbajnoki címet szerzett!

Október közepén először került megrendezésre az Európa Feeder Kupa, ahova a MOHOSZ a feeder válogatottat delegálta. A csapat végül, nagy hajrával bronzérmet szerzett a nemzetközi mezőnyben. A csapat tagjai között több RDHSZ versenyző volt: Tóth Henrik, Kocsis László, Baráti József (csapatvezető), Végh Tamás (delegáció vezető) (Molnár-sziget SE).

Összegzés

Összességében kijelenthető, hogy minden versenyt sikeresen rendezett meg a bizottság. A versenyeken több mint 500 versenyző jelent meg. A Szövetség versenyzői országos és nemzetközi versenyeken is sikeresen szerepeltek.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.