Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

További képek a Fotóalbumban!

Jeles dátum az RDHSZ versenysport életében 2019. július 12–14. Földi Gábor, a Magyar Casting Szövetség alapítójának, a magyar casting válogatott szövetségi kapitányának korábbi szíves ösztönzésére az RDHSZ Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának szervezésében öt tagú junior csapat, MOHOSZ-válogatottként részt vett a Szlovák Casting Szövetség és az Érsekújvári Casting Club nemzetközi rendezvényén, amelyen 7 ország (rajtunk kívül Csehország, Ausztria, Svájc, Horvátország, Szlovénia és a házigazda Szlovákia) versenyzői mérték össze tudásukat.

Csapatunkban helyet kapott a tavalyi casting háromtusa bajnokságon, Dinnyésen debütálva egyből bronzérmes Eőri Benedek (BM HE) és negyedik helyezett Golyán Péter (BM HE), (az akkori országos bajnok Bodzsár Norbert mostani halfogó versenyzői elfoglaltsága miatt nem jöhetett); továbbá Mikó László (Kinizsi HE) és a castingban két teljesen újoncnak számító Kemecsey Ferenc Áron (Műegyetem HE) és a 15. születésnapját épp a verseny idején ünneplő Sás Áron (Dolgozók Szigetszentmiklósi HE) képviselte hazánkat. A versenyzők költségeit – szállás, étkezés, startdíj, utazás – a MOHOSZ, a négytagú (szülőkből és tisztségviselőkből álló) kíséretét pedig az RDHSZ viselte.

A 2019. július 12-i, pénteki érkezést követően kiadós edzésre került sor a versenynek otthont (szállást és versenypályát) biztosító szakiskola e célra berendezett focipályáján. Kezdőnek számító versenyzőink a számukra kiírt versenyre (ennek elemei az Árenbergcélbadobás, a skish-célbadobás, valamint az egykezes távdobás) edzettek rendkívül szorgosan, a gyakorlott ifk és a felnőttek (köztük seniorok, „veteránok” is rajthoz álltak) öttusa-viadalának két legyezős versenyszáma (skish-, valamint egykezes távdobás) a juniorok programjában nem szerepelt.

Másnap, szombaton Juraj Mészáros (Mészáros György) a Szlovák Casting Szövetség elnöke (akinek édesapja, Otokar Mészáros, a Szövetség alapítója, tiszteletére szolgált a rendezvény) nyitotta meg a vetélkedőt, külön is hangsúlyozva köszönetét a magyar csapat részvételéért. Az eredményeket illetően előre bocsátjuk: ha az egykezes távdobás nem sikerül balszerencsésen, aranyérmet is szerezhettünk volna (egyik versenyzőnknek hatalmas távdobás közben szakadt el a damilja, másikuknak pedig a spiccgyűrűje tört el dobás közben).

Így sincs ok szégyenkezésre, hiszen a háromtusa összetettben junior 16+ éves kategóriában Eőri Benedek ezüst-, Golyán Peti bronzérmes lett; miközben a részszámokban is holtversenyben elsőtől harmadik helyezéseket értek el. Mikó Laci a háromtusa 15 éves korosztályi versenyében távdobásban bronzérmet szerzett; Kemecsey Feri pedig a 12+ éveseknél mind összetettben, mind Árenberg-céldobásban, mind pedig egykezes távdobásban bronzérmekkel gazdagodott; nem utolsósorban a csapat ötödik tagja, Sás Áron pontszerző, ötödik helyen végzett.
Nagy volt hát az öröm… Reméljük, a jövőbeni folytatás még sikeresebb lesz!

Prof. Dr. Kurtán Lajos

További képek a Fotóalbumban!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.