Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az idei versenyt ismét Csepelen, az egykor országos versenyeknek is helyszínéül szolgáló Csőhídi versenypályán rendezte meg a bizottság. Az áprilisban és májusban  megrendezett feeder bajnokságok után bíztunk abban, hogy halasabb pálya lesz majd júniusban. Szerencsére ez így is történt, így június első hétvégéjén ideális körülmények - magas vízállás, folyó víz, több hal - fogadták a regisztrált csapatokat.

Idén összesen 5 csapat adott le érvényes regisztrációt, így a Molnár-sziget HE, Csepel HE, Szigetszentmiklós HE, Ráckevei HE és a Bugyi HE csapataival kezdődött meg a versenyt. Ez a verseny, amelyen elvárható lenne a magas részvételi szám, mégis igen szerény a részvételi hajlandóság. Összehasonlítva a szövetségben található horgászegyesületek számával, sajnos ezt a csökkenő tendenciát nem tudtuk megfordítani még úgy sem, hogy a csapatok elvárt összetételén is változtattunk és amiről az év elején megtartott online versenyfelelősi megbeszélésen is egyeztettünk. Kimondhatjuk, hogy ez a versenyünk - amely idén a szövetségünk életében 59. alkalommal került megrendezésre - messze elmarad az ideálisnak mondható résztvevői létszámtól.

A korábbi edzések tapasztalatai azt mutatták, hogy a nagy meleg ellenére a pályán lévő halak kapókedve nem csökkent, a fő halfajták pedig a különböző keszegfélék voltak. 2 fő technikát alkalmaztak a versenyzők, szinte mindenki rakós botos horgászattal kezdett - nem elfelejtve a matchbotos távok kezelését - majd a verseny második felében váltottak a gyűrűs botos horgászatra. A szektorok győzelméhez átlagosan 10 kilós fogásokra volt szükség. A bajnokságot a Molnár-sziget HE csapata -, minden szektort megnyerve - nyert 3 ponttal (25 kg össz.fogott súllyal) szoros versenyben a Csepel HE csapata előtt, akik 5 helyezési számmal és 23,5 kg fogott hal mennyiséggel állhattak a dobogó második fokára. A harmadik helyezést idén a Dolgozók Szigetszentmiklósi HE csapata érte el 10 ponttal és 9,5 kg fogott hallal.

Összességében a mezőny - 20 versenyző -  84 kg halat fogott a mezőny ami 4,5 kg átlag fogást jelentett horgászonként, amely kifejezetten jó eredménynek tekinthető.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.