Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A versenyen készült képek megtekinthetőek a fotóalbumban!

44 csapat részvételével került sor 2021. szeptember 19-én az RSD OPEN nyílt nevezéses csónakos pergető kupára, amely az RSD 0-6.5fkm, Tass-Dömsödi területén került megrendezésre. Az előjelek egy igen komoly balinos pergető csatát sejtettek, amelyre több csapat is hegyezte horgait a felkészülések tapasztalatai alapján, gyönyörű eredményeket produkálva.

Kiváló napos időben zajlott a 6 órás verseny. Már az első órában látszott, hogy aki a partszélek balinos horgászatára készült, az nagyot nem hibázhatott. A balinok mellett a kősüllőket is szép számban fogták a versenyzők, ám ezek kisebb átlagmérete miatt nagy igen lehetett beleszólni a balinos csapatok versengésébe.

Összesen 144 db balin került mérlegelésre, amely egy igen kiemelkedő szám – joggal lehet büszke az állományra a szövetség. Őket követte 44 db kősüllő, 5 db sügér, 5 db harcsa, 4 db csuka és 3 db fogas süllő. A verseny legnagyobb hala egy 79 cm-es csuka lett Kormanik Olivér – Czövek Levente páros horgáról.

A verseny dobogósai:

III. helyezett: Medgyesi Zsolt - Diós László 10db balinnal, melyből a legnagyobb 62cm-es volt!

II. helyezett: Nikodém Miklós – Boros Csaba, akik az összes Tisza-tavi fortélyukat bevetve fogták a legtöbb darab halat, 18db balint, ám kisebb átlagméretük miatt lemaradtak a bajnoki címről

I. helyezett: Sarlós Dávid – Tóth Gergely, 17 db balinnal, már második alkalommal nyerték meg az RSD Open nyílt nevezéses pergető kupát, egy nagyon melós és technikás balinozást produkálva.

Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönjük a verseny támogatását az RDHSZ-nek, a Zandertime.hu-nak, valamint Pázmány Péternek. Nem utolsó sorban köszönjük a helyszín és étkezés biztosítását a Rózsa-szigeti központnak, illetve a RDHSZ Halőri dolgozóinak a munkáját a pálya biztosításában és a mérlegelésben!

 

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.