Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A RDHSZ által rendezett, és támogatott feeder bajnokságokon évek óta kiemelkedő népszerűségnek örvendenek. Az elmúlt évek csekély, de érthető visszaesése után 2022-ben ismét szép számmal érkeztek nevezések. Az egyéni bajnokságot már második évben több lépcsős rendszerben, a csapatbajnokságot két osztályra lebontva rendeztük meg.

RDHSZ Feeder Csapat Bajnokság

A 2021-ben debütált két osztályos csapat bajnokság beváltotta a hozzá fűzött reményeket. 2022-ben rekord számú, összesen 20 csapat nevezett a csapatbajnokságra, ebből 14 csapat a “B” osztályban mérette meg magát.

A “B” osztályos bajnokság 2022. május 14.-én, az A osztály bajnoksága egy nappal később került megrendezésre.

A Csőhídi versenypálya versenyzésre alkalmassá tétele egyre nagyobb kihívás a rendezőknek, ezért idén már kisebb megszakításokkal lehetett csak kitűzni a pályát. A változékony időjárás, és a szokatlan szárazság miatt fellépő alacsonyan tartott vízszint, idén is megnehezítette a halfogást. A felkészült versenyzőket azonban ez nem érte váratlanul, a szektor elején végző horgászok rendre 5-10 kiló körüli fogásokat rétek el. A bajnokságok szokatlanul szoros eredményeket hoztak.

A “B” osztály bajnokságán harmadik helyezést ért el 11 ponttal az egyéni nevezőkből – Falucskai László, Kádár Zsolt, Matity Tamás - összeállítású RDHSZ - Délpest - Dömsöd csapat, második helyen végzett 11 ponttal, több fogott súllyal a Bugyi SHE Team 2 – Bathó János, Tóth Róbert, Gönci György, Átol Dávid csk. összetételű – csapata. Első helyen egy tavaly verbuvált csapat Bodzsár-Palotai-Déry (2021-ben RDHSZ B1) csapata végzett. A Bodzsár Norbert Márk, Palotai Marcell, Déry Máté összetételű csapat 6 pontot gyűjtött, ezzel nyerve meg a “B” osztály versenyét.

Az “A” osztály is hasonlóan nehéz körülményeknek nézett elébe vasárnap és hasonlóan szoros eredmények születtek. 3. helyen 9 ponttal a Csepel HE Feeder Csapat végzett (dr. Pataki Zoltán, Hutóczky Attila, Nedvesi János, Péterfi Bernadett csk.). Szoros küzdelemben 6 ponttal második helyen végzett a Carp Zoom - Molnár-sziget SE Zöld csapata (Baráti József, Schmidt Attila, Végh Tamás). Az RDHSZ 2022. évi Feeder Csapat Bajnoki címét, 5 ponttal a Bakos Bálint, Kocsis László, Tóth Henrik összetételű Carp Zoom - Molnár-sziget SE Kék csapata nyerte el.

A Feeder Csapatbajnokságok egyben a Szövetségi Csapatbajnokság kvalifikációs versenyét is jelentették.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.