Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az áprilisban és májusban  megrendezett feeder és úszós egyéni bajnokságok után bíztunk abban, hogy halasabb pálya lesz majd és ennek köszönhetően is ideális körülmények - magas vízállás, folyó víz, több hal - várják a regisztrált csapatokat.

Idén 5 csapat adott le érvényes regisztrációt, így a Molnársziget SHE, Csepel HE, Szigetszentmiklós HE, Bugyi HE és Ráckeve HE csapataival kezdtük meg a versenyt. Ez a versenyünk melyen elvárható lenne a magas részvételi szám, mégis igen szerény a részvételi hajlandóság, összehasonlítva a szövetségben található horgászegyesületek számával (29). Az év elején megtartott online versenyfelelősi megbeszélésen külön téma volt, ennek a versenyünknek az életben tartása. Abban maradtak a résztvevők, hogy csökkentik a létszámot, így 3 fő felnőtt versenyző mellett egy utánpótlás korú versenyző fogja alkotni a csapatot, ezzel próbálta a bizottság segíteni a csapat állítást. További engedmény volt az is, hogy egy csapatban több egyesület versenyzője is “összeülhet”. Bár a tavalyi évhez képest több csapat regisztrált, de még így is messze elmarad az ideálisnak mondható résztvevői létszámtól.

A korábbi edzések tapasztalatai azt mutatták, hogy a nagy meleg ellenére a pályán lévő halak kapókedve nem csökkent, a fő halfajták pedig a különböző keszegfélék lesznek. Ez beigazolódni látszott, hiszen már a verseny elejétől láthattunk fogásokat minden szektorban. 2 fő technikát alkalmaztak a versenyzők, szinte mindenki rakós botos horgászattal kezdett - nem elfelejtve a matchbotos távok kezelését - majd a verseny második felében váltottak a gyűrűs botos horgászatra. A szektorok győzelméhez átlagosan 4 kilós fogásokra volt szükség.

Az idei bajnokságot a Csepel HE csapata nyerte 5 ponttal (9 kg összes fogott súllyal) szoros versenyben a Molnársziget SE csapata előtt, akik 7 helyezési számmal és 7,4 kg fogott hal mennyiséggel állhattak a dobogó második fokára. A harmadik helyezést idén a Dolgozók Szigetszentmiklósi HE csapata érte el 8 ponttal és 6,4 kg fogott hallal.

Összességében a mezőny - 20 versenyző30 kg halat fogott a mezőny ami 1,5 kg átlag fogást jelentett horgászonként. Az elvárás a tavaszi versenyek után nagyobb volt, de az álló víz és az alacsony vízszint miatt már ez is nagy eredménynek mondható.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.