Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A verseny képei megtekinthetőek a Fotóalbumban!

Az elmúlt, közel két évtizedben nagyon sok bojlis, pontyfogó versenyt rendeztek Magyarországon. Aki ezek nagy részén elindul, az rengeteg tapasztalatot gyűjthet az ilyen jellegű rendezvényekkel kapcsolatosan, gondolván itt a rendezésre vagy akár az adott verseny legfontosabb szabályaira. Ha megvizsgáljuk ezeket a versenyeket, akkor azonnal kitűnik, hogy nagyon keveset szerveznek természetes jellegű vizekre. Éppen ezért örömteli, ha látjuk ezeknek a versenyeknek a robbanásszerű fejlődését. Az immár hatodik alkalommal megrendezett Nemzetközi RSD Carp Cup helyszíne, a Makádi Ezüstpart évről-évre elkápráztatja az induló csapatokat és a kilátogató nézőket szépségével és a nem mindennapos halállományával. Azok a rekordfogások, melyek ezen a természetes vízen megrendezett megmérettetésre jellemzőek, manapság már ritkaságszámba mennek. Ez a fejlődés 2018-ra is jellemző volt, hisz több téren is megdőlt az aktuális versenyrekord.

A Ráckevei-Soroksári Duna-ágon, a verseny helyszínéül szolgáló Makádi Ezüstparton rengeteg akadó található, melyek mind-mind védelmet és búvóhelyet nyújtanak a halaknak, de az idelátogató horgászoknak alaposan megnehezítik a dolgukat. Éppen ezért értékelődnek fel nagyban a 2018-as Nemzetközi RSD Carp Cup rekordfogásai.
Nézzük a szép fogásokat, a rekordokat, a jelentősebb verseny adatokat:

  • Több mint 3 km hosszúságú versenypálya!
  • 5 nap, 4 éjszaka, 96 órás versenyidő!
  • A közel 100 órás horgászidő alatt 3574 kilós össz. fogás!
  • Kiemelkedő, 6,4 kg-os átlagsúly!
  • 22 kg-os kifogott legnagyobb ponty!
  • 4 db 20 kilón felüli amur, melyek közül a legnagyobb 22,9 kg-os!
  • Reviczky Gábor színművész, aki horgásznagykövet is egyben, tiszteletét tette a versenyen. Egy mérlegelés alkalmából minden csapatot meglátogatott, végigjárta a rendezőkkel együtt a teljes versenypályát

Fontos szabály, mely alapjaiban változtatta meg a csapatok horgászati taktikáját:
- Már második éve, hogy a szervezők bevezették talán a verseny egyik legfontosabb szabályát. Egy kifogott ponty minden kilója kettőt, míg az amuré csak egy pontot ér!
- A szabály megalkotásával a versenyen a pontyhorgászat megerősítése volt a cél. Ha valaki a versenyen fogott egy 20 kilós amurt, az tulajdonképpen annyit ért, mintha egy 10 kilós pontyot terelt volna sikeresen a szákba

Amilyen eredmények születtek a szeptember eleji versenyen az nem jöhetett létre egy pillanatról a másikra. Hosszú évek következetes munkája kell ahhoz, hogy egy természetes vízen megrendezett pontyfogó, bojlis megmérettetésen a fogások akár csak a közelébe érjenek az RSD Carp Cup-nak. Ez a siker nem jöhetett volna létre a csapatok példaértékű hozzáállása, a szervezők odaadó munkája és a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség évek óta bevezetett halvédelmi projektje nélkül!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.