Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

38 fő részvételével zajlott az 59. RDHSZ ÚSZÓS EGYÉNI BAJNOKSÁG - 2023 a Dömsödi övcsatorna 51-es út felőli szakaszán. Ideális körülmények várták a horgászokat, mind a pálya előkészítése mind pedig az időjárás versenyzésre ideális volt. Kocsis László és Gerendi Zsolt az RDHSZ Versenysport Bizottság nevében köszöntötte a versenyzőket és tartott rövid eligazítást, melyet a sorsolás és a horgászatra felkészülés követett.

Első forduló: Vegyes, a csatornára jellemző küzdelmes peca volt. Néhány keszeg után snecizni kellett a versenyzőknek. Alternatívaként néhány horgász megpróbálkozott a pályán tartózkodó balinok megfogásával. A csatornára jellemző taktika, hogy az ott lakó jobb testű halak - zömében - keszegfélék megfogása után az apróhalazás hozott folyamatos halfogást és biztosított jobb szektor eredményt. Természetesen a pálya két széle mindig nagyobb halfogási esélyt adhat, persze ez csak akkor igaz, ha ezzel élni tud az ott lévő versenyző.

Második forduló: A kiemeléseknek és sorsolásnak köszönhetően izgalmas második forduló várt a horgászokra. Az utánpótlás szektort nyerő Baráti Judit, aki az abszolút szélső helyen horgászott, a belső helyre sorsolt. A női kategóriában két válogatott versenyzőnk, Csilla és Noémi - és két különböző horgászati stílus - nagy küzdelme volt várható. A felnőtteknél egy szektorba “húzott” az első napi 2 szektor első, 2 szektor második és 2 szektor harmadik helyezettje. Aki ezt a szektort nyeri, az nyer mindent. A Masters kategóriában Villám István meggyőző horgászattal nyerte az első fordulót és a pálya szélső helyéről kezdte meg a második fordulót, stabil apróhalas horgászatával nyerte is a kategóriát. A női versenyben a rakósbotos keszegezést választó Rudnay Csilla állhatott a dobogó legfelső fokára. Az utánpótlás kategóriában Baráti Judit szintén a keszegezést választotta és nagyon jól döntött, hiszen a 2. fordulót így az összetett versenyt is megnyerte az U15-ös kategóriában. Az igazi nagy izgalmakat a felnőtt kategória hozta. A “sűrű” szektort Siket Péter nyerte, így a két első helyezésével a felnőtt kategóriában győzedelmeskedett. Eredményével elnyerte az RDHSZ legjobb egyéni versenyzőjének járó vándorkupát is.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.