Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

2018.május 19., Csepel Csőhíd pálya

A verseny képei megtekinthetőek a Fotóalbumban!

A tavalyi év létszámát megtartva idén is 36 fő részvételével került lebonyolításra az RDHSZ egyéni bajnoksága. A kétfordulós verseny felnőtt (veterán és felnőtt kategóriák összevonásával), női, U25, U20, U15 és idén külön U10 és vendég kategóriában.
Jó döntésnek bizonyult hogy a dömsödi pályáról elhoztuk a versenyt a csepeli csőhidi pályára. Nagyon sok munka volt abban, hogy a pályát versenyzésre alkalmassá tegyük de köszönhetően az önkéntes horgászoknak, a halőröknek valamint a versenybizottság tagjainak sikerült ideális körülményeket teremteni a verseny lebonyolításához.
A halban gazdag versenyen az előző évi 1.5 kg átlag fogást sikerült megduplázni és több mint 3,2 kg-s átlagos fogást produkáltak versenyzőink. Jó volt látni hogy mind a pályára jellemző match botos “peca” és a rakósbotos horgászat is jól adta a halat. , sajnos a csapat bajnokságon bevált módszerek nem működtek, igazi halkeresés zajlott a pályán.
A délelőtti fordulót ideális míg a délutáni fordulót viharos időjárási körülmények között kellett meghorgászni. A szélsőséges időjárás miatt a versenyt 1.5 óra után le kellett “fújnia” a szervezőknek. Időben léptek és még sikerült a komoly károk nélkül zárni a versenyt. Ebben nem könnyített meg a dolgunkat az a tény hogy a pályán kívül kellett parkoltatni versenyzők autóit. Utólag is köszönet a halőröknek a versenyzőket segítőknek, versenyzőinknek és a szervezőknek hogy zökkenőmentesen, egymásnak segítva oldották meg az extrém helyzetet.

Az idei verseny győztesei:

  • U15-es kategóriában Zsiga Levente a Csepel HE ifjú horgásza nyerte 3.7 kg összfogással.
  • U20-as kategóriát szoros versenyben Cserna Antal Csepel HE versenyzője, korosztályos válogatott kerettag nyerte. 8.6 kg összfogással.
  • U25-ös mezőnyben Dénes Milán bizonyult a legjobban a pálya legjobb fogásával, 12.5 kg hallal.
  • A női kategóriát idén is Devecseriné Rimmer Noémi nyerte a tőle megszokott mintaszerű apróhalas horgászatával, 4.6 kg-os fogott súllyal.
  • A férfiak mezőnyét Gyulai Ferenc utasította maga mögé 8.1kg-os fogással.
  • A vendég szektort Kovács Gergő nyerte 5.3 kg-os fogással

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.