Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az RSD CARP CUP ponty- és amurfogó fogó verseny 10. jubileumát ünnepelte.

A versenyen rekord számú csapat mérette meg magát, köszönhetően a versenypálya meghosszabbításának. A verseny évek óta nagy népszerűségnek örvend, a csapatok szívesen jönnek megmérettetni tudásukat, ezen a kifejezetten nehezen meghorgászható vízen. A 2022. januárjában kiírt X. RSD CARP CUP nevezési listája, pillanatok alatt telt meg, ráadásul 10-15 feletti tartalék-csapat számmal. A nevezők között egyaránt tisztelhettünk rendszeres, visszatérő és először részt vevő horgászokat, az ország minden tájáról, sőt külföldről is.  A verseny népszerűségét jelzi, hogy a versenyzők már a díjátadó ceremónia után jelzik indulási szándékukat a következő évre, évekre. A verseny közkedveltségét igazolja a horgászvíz kiváló adottsága, (szépsége, természetessége), a benne élő halak tömege és állapota, a versenyt patronáló támogatók, és nem utolsó sorban a szervezők és segítőik munkája. Örömünkre szolgál, hogy egyre több hölgy képviseli a „gyengébbik” nemet a versenyen, idén nem kevesebb, mint 6 hölgy tette próbára tudását az RSD-n.

A nevezett csapatokA nevezett csapatok

A verseny a X. RSD CARP CUP ponty- és amurfogó versenyszabályzat 2022. alapján került megrendezésre, 2022. szeptember 5 és 9. napja között.

A nevezett 45 csapat a makádi Ezüst-parton, valamint a Rózsa-szigeten került elhelyezésre 4 szektorra osztva, szektoronként 11-11-11-12 horgászhellyel. (Három csapat a Rózsa-sziget spiccén foglalhatta el a számára kijelölt horgászhelyet.) A verseny megnyitója és központja – immár negyedik éve - a Rózsa-szigetre került, amely nagyban megkönnyítette a szervezők munkáját és emelte a verseny színvonalát. A versenyt megelőző hétvégén a versenypálya a Dunaág mindkét partján kijelölésre került. Vasárnap délutántól a megérkező csapatok folyamatosan regisztráltak. Hétfő reggelre az összes nevező a nyitó ceremóniára készült. A megnyitót és a sorsolást követően a csapatok elfoglalták horgászhelyeiket. A verseny 2022. szeptember 5. napján, 12:00 órakor kezdődött és 2022. szeptember 9. napján 12:00 órakor ért véget. A versenyzőknek 96 óra tiszta versenyidő állt rendelkezésére.

A verseny támogatói több mint 3.000.000 forintértékben ajánlottak fel díjakat. A szervezők új díjakkal is készültek a jubileumi verseny alkalmából, díjazásra került a korábbi díjakon túl:

  • Az első 10+-os hal,
  • Az első 15+-os hal,
  • Az első 20+-os hal,
  • A 3 legnagyobb ponty

A verseny alatt a versenyzők fegyelmezetten, sportszerűen viselkedtek, még szóbeli figyelmeztetésre (szab.szer.: Figyelemfelhívásra) sem került sor. (Ez a korábbi versenyekre is jellemző volt.)

A szervezők és a versenyzők minden alkalommal rendkívüli figyelmet fordítanak a Dunaág halainak védelmére.  A szervezők különösen nagy figyelmet fordítanak továbbá, a versenyzők és a versenyt követők folyamatos tájékoztatására. Az reggeli az esti, valamint a soron kívüli mérlegelésekről készült fotók, mérlegelés után azonnal, az eredmények, az összesítéseket követően szintén rögtön felkerülnek közösségi oldalakra. (Carpexpress TEAM facebook oldal, Amatőr Bojlisok Klubja facebook oldal.) A jubileumi verseny újításai közé tartozott a verseny minden estéjén bemutatott kisfilm, az előző 24 óra történéseiről.

A 45 csapat a 96 óra alatt összesen 2301,2 kg tömegű halat fogott (Új rekord!). Ez 306 egyedet jelent (új rekord), 7,52 kg-os átlagtömeggel. A legnagyobb ponty 21,92 kg, a legnagyobb amur 25,07 kg tömegű volt. A 45 csapatból mindössze 1 csapat nem tudott értékelhető fogást elérni.

(A versenyszabályzat szerint kizárólag a 3000 gramm feletti pontyok és amurok kerültek mérlegelésre.)

Következzen néhány fénykép a megnyitóról!

 

 
Ezek a kupák várták a versenyzőket.Ezek a kupák várták a versenyzőket.
A verseny megnyitóján egy perces néma főhajtással emlékeztünk Pálvölgyi Tiborra, akitől rengeteg segítséget kaptunk az elmúlt versenyeken.A verseny megnyitóján egy perces néma főhajtással emlékeztünk Pálvölgyi Tiborra, akitől rengeteg segítséget kaptunk az elmúlt versenyeken.
 
A X. JUBILEUMI RSD CARP CUP ponty- és amurfogó versenyt, dr. Molnár Pál úr, az RDHSZ elnöke nyitotta meg.A X. JUBILEUMI RSD CARP CUP ponty- és amurfogó versenyt, dr. Molnár Pál úr, az RDHSZ elnöke nyitotta meg.
A jubileumi versenyhez, jubileumi pólót készítettünk.A jubileumi versenyhez, jubileumi pólót készítettünk.
 
A sorsolásra váró támogatói felajánlásA sorsolásra váró támogatói felajánlás
Mind a 10 versenyen részt vevő csapat emlék-Oscar díjat kapott KKB Team.Mind a 10 versenyen részt vevő csapat emlék-Oscar díjat kapott KKB Team.
 
Az induló csapatok a horgászhelyek kihúzása utánAz induló csapatok a horgászhelyek kihúzása után
A szektorok elhelyezkedése az EzüstpartonA szektorok elhelyezkedése az Ezüstparton
 

Díjazott fogások:

Az első 10+-os hal: REAL CARP by PIPSI TEAM (Szőke Sándor – Miklós István)
Az első 10+-os hal: REAL CARP by PIPSI TEAM (Szőke Sándor – Miklós István)
Az első 15+-os hal: KKB TEAM (Kocsír István – Kancsár Sándor)
Az első 15+-os hal: KKB TEAM (Kocsír István – Kancsár Sándor)
 
Az első 20+-os hal: Pontyvadász TEAM (Gudmann József  – Bodó János)
Az első 20+-os hal: Pontyvadász TEAM (Gudmann József – Bodó János)
A verseny legnagyobb pontyja: 21,92 kg (Gülü) (Postás Team)A verseny legnagyobb pontyja: 21,92 kg (Gülü) (Postás Team)
 
A verseny legnagyobb amurja: 25,07 kg (Reed Carp Team)A verseny legnagyobb amurja: 25,07 kg (Reed Carp Team)
 

Néhány 10 és 20 kg feletti fogás:

 

A díjátadó fényképei

A támogatóinknak köszönhetően ismét rengeteg ajándékot adhattunk át!A támogatóinknak köszönhetően ismét rengeteg ajándékot adhattunk át!
A rendezvényt a díjátadó előtt Udvari Zsolt úr, az RDHSZ ügyvezetője zárta le.A rendezvényt a díjátadó előtt Udvari Zsolt úr, az RDHSZ ügyvezetője zárta le.
 
A hölgy horgászok külön díjazásban részesültek!A hölgy horgászok külön díjazásban részesültek!
Az ABK C&R díja, a „legpéldamutatóbb horgászok”: ALL IN TEAM (Moldován Artúr - Tamás Martin - Urbán Dániel)Az ABK C&R díja, a „legpéldamutatóbb horgászok”: ALL IN TEAM (Moldován Artúr - Tamás Martin - Urbán Dániel)
 
3 legnagyobb ponty: POSTÁS TEAM (Szőke Lőrinc - Marosvölgyi Géza)3 legnagyobb ponty: POSTÁS TEAM (Szőke Lőrinc - Marosvölgyi Géza)
LegnagyobbLegnagyobb amur díjai (RDHSZ felajánlás): REED CARP TEAM, 25,07 kg (Pintér Gábor- ifj. Pintér Gábor)
 
Legnagyobb ponty díjai (RDHSZ felajánlás) POSTÁS TEAM (Szőke Lőrinc-Marosvölgyi Géza)Legnagyobb ponty díjai (RDHSZ felajánlás) POSTÁS TEAM (Szőke Lőrinc-Marosvölgyi Géza)
Összetett III. helyezett: KKB Team (246,17 kg számított tömeg) (Kocsír István – Kancsár Sándor)Összetett III. helyezett: KKB Team (246,17 kg számított tömeg) (Kocsír István – Kancsár Sándor)
 
Összetett II. helyezett: POSTÁS TEAM (370,4 kg számított tömeg) (Szőke Lőrinc - Marosvölgyi Géza)Összetett II. helyezett: POSTÁS TEAM (370,4 kg számított tömeg) (Szőke Lőrinc - Marosvölgyi Géza)
Összetett I. helyezett, a X. RSD CARP CUP BAJNOKA: VITAL BAITS HUNGARY TEAM (477,3 kg számított tömeg) (Lévai Attila – Dianiska Csaba)Összetett I. helyezett, a X. RSD CARP CUP BAJNOKA: VITAL BAITS HUNGARY TEAM (477,3 kg számított tömeg) (Lévai Attila – Dianiska Csaba)
 
A verseny végeredményeA verseny végeredménye
 

A verseny lebonyolításában nyújtott segítségért köszönetünket szeretnénk kifejezni,

  • Dorsánszki István,
  • Hostya Zoltán,
  • Huszka Zsolt,
  • Lovász Gyula,
  • Németh Attila,
  • Kondor József,
  • Nagy Attila, valamint kollégái

részére.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni támogatóinknak, hogy ismét fejedelmi ajándékokat oszthattunk szét!

A szervezők újult erővel és új ötletekkel készülnek a XI. RSD CARP CUP-ra!

Budapest, 2022. szeptember 21.

Tisztelettel:
Hajlemász Attila és Hudomiet János

 

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.