Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Egyesületünk a Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgász Egyesülete igen fontos feladatának tekinti a fiatalokkal, az utánpótlással való foglalkozást. Ennek keretében működő gyermek és ifjúsági horgász klubot működtetünk, minden páratlan hét szombati napján. A jövendő horgászai itt igyekeznek elsajátítani a hal és környezet ismeret mellett a halfogás különböző formáit. Ismereteiket a minden évben megrendezésre kerülő horgászversenyen igyekeznek kamatoztatni.

Idén, május 19-én, napfényes szombati napon rendeztük a versenyt. A 7,30-ra szervezett gyülekezőre kissé álmoskás, de izgatott hangulatban érkeztek a résztvevők a tanyára. A kisebb korosztályt sok apuka és anyuka is elkísérte, az ifik komolyabb felszereléssel érkeztek az enyhén folyó RSD vallatására.

A nevezések egyeztetése, valamint a versenyszabályok ismertetése után elfoglalták a kisorsolt helyeket a parton.

A verseny időtartama:

6-10 év   8-10-ig
11-14 év   8-11-ig
ifik   8-11-ig

A hangjelzésre megkezdődött az etetés, illatos aromák, kisebb gombócok formájában repültek a kívánt helyre. A jó etetésnek és módszernek hamar meg is lett az eredménye néhány kisebb keszeg bánatára.
A gyerekek inkább a könnyebb spicbotos módszert, az ifik már rakós botos és feeder technikával is próbálkoztak.
A verseny idő letelte után a helyszíni mérlegelés izgalmas eredményt hozott. Mindenkinek sikerült halat fogni, ami a 11 résztvevő esetében 5480 gramm összfogást jelent.

6-10 év 

I. Farkas Márkó 3410 g
II. Berta Alex 2730 g
III. Dobránszky Gergő 1405 g

 11-14 év

I. Steixner Tamás 7580 g
II. Ranyák György 5324 g
III. Cseh Bence 2240 g

A verseny befejezését jelző dudaszó után, minden résztvevő kisebb tárgyjutalomban részesült. A végső eredmény hirdetésre május 26-án a házi felnőtt horgászverseny keretében került sor. Az értékes díjakat fiataljaink nagy örömmel vették át. (MOHOSZ által, pályázaton nyert díjak).

Az egyesületünk székházánál megrendezett majálist most már hagyományosan együtt szervezzük a Gyermek-nappal. A gyerekek szórakozását ugráló vár, lufi, és fahalas peca biztosította, míg az anyukák, apukák nagy buzgalommal próbáltak jó eredményt elérni a halászléfőző versenyen.

A finomabbnál finomabb halászlék elfogyasztása közben, kisebb-nagyobb ajándékok találtak gazdára a tombola sorsoláson.

A jó hangulatú, vidám májusi nap a horgászainknak, a környező lakosságnak minden évben kellemes, zenés szórakozással ért véget.

Limbrunner Zsolt
elnök

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.