Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

I. A Szövetség válogatott kerete

1. A Szövetség válogatott keret tagjai azok a versenyzők akiket a Szövetség Versenysport Bizottsága jelen szabályzat alapján a Bizottság Vezetője a keretbe meghívott.

2. A keret tagjai Tagszövetségek Csapat Országos Bajnokságán (továbbiakban TCSOB) valamint az országos versenyeken az RDHSZ-t képviselik, ehhez méltóan kell versenyezni és mindenkor viselkedni.

3. A keret tagjai csak az RDHSZ tagegyesületek tagjai lehetnek. Másod tagság engedélyezett, de a RDHSZ tag egyesületének kell az első helyen lennie.

4. A keret tagjainak a keret tagság alatt a Versenysport Bizottság rendelkezésére kell állni.

5. A kerettagok kötelesek betartani az RDHSZ által kötött támogatási szerződéseket. A kerettag szerződést harmadik féllel csak a Versenysport Bizottság hozzájárulásával köthet.

6. A RDHSZ Versenysport Bizottsága a tárgyévben a következő kereteket állíthatja: úszós, feeder, pergető, bojlis, legyező, casting (célbadobó), távdobó.

II. A Szövetség válogatott keretének kialakítása

1. A keret kialakítása a Szövetségi egyéni bajnokság eredményei alapján történik, figyelembe véve a tárgyévet megelőző 2 év versenyzői eredményeit.

2. Az eredmények ismeretében a Versenysport Bizottság Vezetője (a Bizottság szakág vezetőinek javaslatára) ismerteti a keret összetételét. Ezt követően, a jogosultak nyilatkoznak (írásban vagy szóban) a keret tagság vállalásáról, esetleges válogatón való részvételről.

3. A kerettagság vállalása nem kötelező, de ugyanakkor a jelen szabályzat betartása kötelező. A lemondást követően a hiányzó helyre a Bizottság új versenyzőt kér fel (a II./2-es pont alapján).

4. Ha a versenyző önhibáján kívül nem tud részt venni a szövetség egyéni bajnokságán, a finomszerelékes szakág vezetője javasolhatja a TCSOB csapatba való bekerülését.

5. A TCSOB edzés és versenynapjainak minden költségét a Szövetség (a Versenysport Bizottság irányítása mellett) megtéríti.

III. A Szövetség válogatott keret tagjainak kötelességei:

1. A kerettagnak kötelessége betartani a jelen etikai és eljárási szabályzatot, a Versenysport Bizottság utasításait, az OVHB versenyszabályai és köteles tiszteletben tartani a versenyző társait.

2. Ha a Szövetség válogatott versenyzője alapos indokkal, önhibáján kívül (vis maior) nem tud részt venni a TCSOB-n, ezt az akadályoztatás megismerését követően haladéktalanul köteles közölni a Versenysport Bizottság vezetőivel.

3. A versenyző köteles részt venni a TCSOB nyitó és záró rendezvényén, a szövetség által biztosított formaruhában.

4. A válogatott keret tagoknak lehetőség szerint a gyerektáborokban szakmai vagy élmény előadást kell tartani (GYIB egyeztetés szükséges).

III. A Szövetség válogatott keret tagjainak jogai:

1. A versenyző dönthet a RDHSZ kerettagság vállalásáról, valamint a TCSOB-n való részvételéről.

2. A versenyzőnek joga van megismerni a TCSOB versenykiírását, és a versenyzéshez szükséges minden információt és háttéranyagot.

IV. Szankciók:

1. A versenyszabályzatot és a jelen szabályzatot megsértőkkel szemben a Szövetség Etikai Bizottsága javaslatára, az RDHSZ Versenysport Bizottság a Szövetség válogatott keretéből kizárhatja.

2. Az Országos Versenyhorgász Bizottság (OVHB) a szabálysértéseket saját rendszerében szankcionálhatja.

 

Kocsis László
Bizottság vezető
2019-01-06

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.