Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

2019. május 18.
Csepel, Csőhídi pálya

A versenyen készült képek a Fotóalbumban

Köszönhetően a pálya halbőségének és a sikeres rendbe tételének. A tavalyi év létszámát messze meghaladva 52 fő részvételével került lebonyolításra az RDHSZ egyéni bajnoksága. A kétfordulós verseny felnőtt (veterán és felnőtt kategóriák összevonásával), női, U25, U20, U15 és  vendég kategóriában.

Idén is nagyon sok munka volt abban, hogy a pályát versenyzésre alkalmassá tegyük de köszönhetően az önkéntes horgászoknak, a halőröknek valamint a versenybizottság tagjainak sikerült ideális körülményeket teremteni a verseny lebonyolításához. A halbőség is fontos szempont, ezt a két héttel az úszós versenyek előtt rendezett feeder versenyek fogási eredményei bizonyították.

A halban gazdag versenyen a két fordulóban összesen 441 kg halat fogtak a versenyzők ami 4,2 kg-os átlagos fogást eredményezett fordulónként. Jó volt látni hogy mind a pályára jellemző match botos “peca” és a rakósbotos horgászat is jól adta a halat. A tavaszra jellemző nyárfavirágzás sem könnyítette meg a versenyzőink dolgát.

Az idei verseny győztesei:

  • U15-es kategóriában ifj. Csákó Dezső a Molnársziget SHE ifjú horgásza nyerte 4,5 kg összes fogással.
  • U20-as kategóriát az idén ebben a kategóriában újonc Zsiga Levente nyerte nem kis meglepetésre 8 kg összes fogással.
  • U25-ös mezőnyben egy új névvel gazdagodott a győztesek névsora, Átol Dávid bizonyult a legjobbnak, össz fogása 10,7 kg volt.
  • A női kategóriát idén is Devecseriné Rimmer Noémi nyerte a tőle megszokott  mintaszerű apróhalas horgászatával, 8,6 kg-os fogott súllyal.
  • A férfiak mezőnyét Kocsis László utasította maga mögé 11,6 kg-os fogással.
  • A vendég szektort Timár Gábor nyerte 7,9 kg-os fogással.

rdhsz egyeni bajnoksag 2019 2

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.