Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Versenysport Bizottság tagjai:

 névtituluse-mail címmobil
Kocsis László bizottság vezető 06-20-325-7599
Gerendi Zsolt finomszerelékes horgász szakág vezető 06-30-600-3365
Baráti József  feeder horgász szakág vezető

06-70-521-7500 
Hajlemász Attila bojlis szakág vezető 06-70-394-5148
 Orgován Roland casting szakág vezető 06-70-6725-626
  (egyeztetés alatt) pergető szakág vezető    

Munkacsoport tagok

Schmidt Attila finomszerelék 06-30-560-3647
  Túri Pál finomszerelék 06-30-653-0457
  Illés István casting szakág 06-30-203-1534
  Mozsárik Kende ifi casting szakág    
  Lukácsa Donát pergető szakág/finomszerelék    
  Négyesi Márk pergető szakág    
  Pál György pergető szakág    
  Hajlemász Anett bojlis szakág   06-70-882-2011
  Jegesi Zsolt bojlis szakág 06-30-216-6730
  Lovász Gyula bojlis szakág    

 

A horgászatban a versenyzés, a kezdetek óta jelen van. A Ráckevei Dunaági Szövetségnél a versenyélet valamivel több, mint 50 éve (1964-óta) létezik, egyidős az országos horgász versenysport élettel. Az első országos verseny is a RSD-n, Ráckevén rendezték. Az RDHSZ (elődje az Soroksári Dunaági IB) megalakulása óta támogatja és aktívan szervez szövetségi horgászversenyeket. A megfelelő színvonalú szervezéshez, feladatoknak az ellátására az elnökség 1985-ben külön bizottságot hozott létre. A Versenysport Bizottság elsődleges feladata a Szövetségi versenyek magas szintű, kulturált és tisztességes lebonyolítása, háttérmunkák szervezése, felelős pénzügyi gazdálkodás, elszámolások és beszámolók készítése.

A Szövetség évenkénti versenyeit a bizottsági tagok közreműködésével, a kialakított Duna-ági versenypályákon rendezi meg. Az RSD fővárosi szakaszán, a Csőhídi versenypálya alkalmas nagyobb versenyek megrendezésére is. Itt 2000-ben 64 versenyzői hely lett kialakítva a horgászoknak, több millió forint ráfordítással. A MOHOSZ felkérésére többször rendeztek ezen a versenypályán magyar bajnokságot, országos elődöntőt, női országos bajnokságot, régebben MOHOSZ Kupát.

Verseny a Szövetség pályáján

A bizottság alapvetően 8 tagból áll, egy fő vezetése alatt több szakág működik párhuzamosan. A bizottságot az elmúlt években Kocsis Barna Miklós, Deme Sándor, Illés László, ifj. Gyulai Ferenc, Zsíros András, jelenleg pedig Kocsis László vezeti. A klasszikus finomszerelékes (úszós) szakág mellé több éve a pergetés és a feeder szakág is csatlakozott. A különleges szakágunk a bojlis, versenyeit a Makádi Ezüstpart méltán híres halban gazdag szakaszán rendezik minden évben. A versenyeket összhangban az országos és nemzetközi szabályokkal rendezik.

A bizottság tagjai munkájukkal segítik az Ifjúsági és Oktatási Bizottságot, a táborokban és rendezvényein bemutatót és előadásokat tartanak. Tudásukat szívesen osztják meg az érdeklődő horgászokkal, sportszerűségüket egyre többen elfogadják, tréningek, versenyek alatt a fogott halakat visszaengedik az élőhelyükre.

Versenyzőink országhatáron túl is ismertek és elismertek. Soraik között szinte minden kategóriában vannak világbajnokok, nemzetközi és magyar bajnokok. A hazai és nemzetközi versenyen induló versenyzőket a Szövetség egyaránt támogatja. A Szövetség mellett, a tagegyesületek közül több kiemelkedő módon, példamutatóan támogatja a horgász versenysportot.

Az elmúlt húsz év kiemelkedő eredményt elért versenyzői és csapatai:

Magyar Bajnokok: ifj. Gyulai Ferenc (OB), Exner-Molnársziget SE (Klub OB), Pozsonyi Csaba (Klub Feeder,) Kocsis László (Feeder, Klub Feeder)

Veterán Bajnokok: Zsíros András (VOB), Rudnay Attila (VOB), Serman László (VOB)

Női Bajnokok: Rudnai Csilla (OBx2), Devecseriné Rimmer Noémi (OBx11)

Utánpótlás Bajnokok: Hipszki Róbert (UOB),

Világ és Európa bajnokok (egyéni és/vagy csapat): Zsíros András, Exner-Molnársziget SE, Kassai Adrián, Varga László; Hipszki Róbert; Schmidt Attila, Lakatos Sándor, Cserna Antal, Szabó Tamás (feeder),

A lista bővítéséhez kérjük, az információkat küldje el a megadott elektronikus elérhetőségek egyikére.

OHCSB nyerteseink

Az RDHSZ Versenysport Szakosztály hivatalos facebook oldala

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.