Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Dömsödi árapasztó csatorna - Szúnyogi zsilip alatti szakasz

Nagyon nehéz volt az idei versenyünknek pályát találni. A Csepeli pálya egész évben használaton kívül míg a Dömsödi versenypályát az ilyenkor jellemző vizinövény takaró miatt nem tudtuk használni. A verseny előtti hétig bizonytalan volt a helyszín. Köszönhetően az RDHSZ halőri csoportjának sikerült megtalálnunk a pályát és gyors előkészítő munka után egy jól előkészített pálya várta horgászokat Dömsödi árapasztó csatorna Szúnyogi zsilip alatti szakaszán. A versenyünk 4 éves élete során az idei évben rekordlétszámú csapat (15) adta le a nevezését így összesen 60 horgásszal - 2 úszós és 2 fenekező horgász csapatonként  -  kezdődött az idei bajnokság. A tréning napok tapasztalatai alapján súlyban 2-3 kg átlagos  hal mennyiséggel lehetett számolni melyek törpeharcsa, keszeg és gy-egy beugró bónusz kárász vagy ponty fajtáiból jöhet össze. A tervezettnél szerényebb fogások születtek, átlagban 1,3 kg.

Az idei verseny is a két hagyományokkal rendelkező egyesület - a Csepel HE és a Molnársziget SHE - csatáját hozta melyből most az előbbi került ki győztesen.  A Csepel HE 2 csapata állhatott a dobogó legfelső fokára, 15 helyezési számmal. A második helyezést Molnársziget SHE Kék csapata érte el, míg a harmadik helyezést szintén a Ráckevei HE színeiben induló csapat érte el. Előbbi 19 utóbbi 20 helyezési számot ért el. Minden dobogós csapat 5 egyedi érmet, egy nagy kupát, a bajnok csapat pedig még a vándorserleget is megkapta minimum egy évre.

A verseny után nagyon szép környezetben bőséges ebéd -  gazdag babgulyás - várta a versenyzőket és a csapatok vezetőit és a rendezőket. (75 fő) .

A helyszín környezeti adottságai és esemény helyszíne mindenkinek tetszett, külön értékkel bírhat, hogy olyan egyesületek számára is elérhető lett a versenyzés (csapat delegálása) akik a Budapestre utazás miatt eddig elzárkóztak a csapat indítástól.

A versenyen fogott törpeharcsákat a összegyűjtöttük és 40kg halat a madárvédelmi rezervátumnak üzemeltetőinek ajándékoztuk.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.