Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az RDHSZ által rendezett, és támogatott versenyen évről évre több horgász jelenik meg, hasonló várakozásokkal vágtunk neki az idei évnek is. Az egyéni bajnokságot éppen ezért több lépcsős rendszerben kívántuk megrendezni, a csapatbajnokságot, pedig két osztályra kívántuk bontani. Sajnos a tavaszi események alaposán átírták a terveket és végül csak az egyéni bajnokságot tudtuk biztonsággal megrendezni, két női, egy utánpótlás korú, 3 masters és 39 felnőtt versenyző részvételével. Sajnos az eredeti helyszínen és időponton is változtatni kellett, így a tavasszal több tucatnyi tagtársunk részvételével rendbe tett Csőhídi versenypálya helyett, a halőreink által versenyzésre tökéletesen alkalmassá varázsolt Dömsödi-csatorna partján rendeztük. Tekintettel a járványügyi helyzetre szövetségi tagsággal nem rendelkező horgászok nevezését nem fogadtuk.

Bár a fogások elmaradtak a Csőhídi pályán megszokottaktól, versenyzői szemmel mégis izgalmas és technikás horgászatnak lehettünk szemtanúi, ahol a hely adta előny önmagában kevés volt, azzal élni is kellett a horgásznak. Így történhetett, hogy egyik szektort sem a kiválónak ígérkező helyekről nyerték meg. A felnőtt mezőnyben harmadik helyezett Fabók Sándor lett, aki a B szektort nyerte szoros küzdelemben 1075 g-os fogással. Második helyezett Schmidt Attila, aki az A szektor legbelső, vagyis a várakozások szerint leghaltalanabb helyéről, 3290g-os vágással aratott szektorgyőzelmet. Az RDHSZ 2020. évi feeder bajnoka Gál Zoltán sporttásunk, aki a C szektorban 4650g-os fogással, benne egy gyönyörű 2 kilogramm körüli dévérkeszeggel hódította el a bajnoki címet. A női kategóriában Danka Mária, a legrutinosabbak közt Deme Sándor, a legifjabban közt pedig Szaban Zsombor hódította el a bajnoki címet.

Reméljük, hogy a következő szezonban az idei terveket megújítva, ismét a megszokott lendülettel zajlanak majd feeder bajnokságaink.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.