Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Dömsödi árapasztó csatorna - szúnyogi zsilip
Bankháza

A verseny képei megtekinthetőek a Fotóalbumban!

Hosszas és komoly előkészítő munka után egy új pályát tesztelhettünk a hétvégén az idei RDHSZ egyesületi csapatbajnokságon. Az előkészítésben és a gördülékeny lebonyolításban nagy segítségünkre volt az RDHSZ hivatásos halőri csapatának tagjai (Szemők László, Vida László, Gönczi György), a szúnyogi zsilip telepvezetője és dolgozói valamint az RDHSZ versenybizottságának tagjai.

A tavalyi évhez képest több csapat nevezett, köszönhetően annak hogy az új helyszín könnyebben előrhető a szövetség vidéki egyesületei számára. 9 csapat összesen 36 horgászával - 2 úszós és 2 feeder horgász csapatonként - kezdődött az idei bajnokság szeptember utolsó vasárnapján. A tréning napok tapasztalatai alapján súlyban 3-4 kg átlagos hal mennyiséggel lehetett számolni melyek törpeharcsa, küsz és keszeg különböző fajtáiból jöhet össze. A tervezettnél szerényebb fogások születtek, átlagban 1,2 kg.

Az idei versenyen új bajnokot avattunk hiszen a Kinizsi HE tavalyi elsősége után idén a Molnárszget csapata állhatott a dobogó legfelső fokára, 8 helyezési számmal. A második helyezést Csepel HE nyerők csapata érte el míg a harmadik helyezést szintén a Csepel Egyesület színeiben induló Csepel HE 1 csapat érte el. Előbbi 11,5 utóbbi 16 helyezési számot ért el.

Az új pályát vegyes érzelmekkel fogadták a versenyzők melynek fő okai a bevezető út jelenlegi állapota és a kisebb fogások volt. Ezen kívül elhangzott még egy fontolásra érdemes érv is, mely szerint a pálya használata nagyon vízállás függő. Egy magasabb vízszintnél ugyanis a horgászhelyek “elöntésére” lehet számítani ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a pálya használatát. Komolyabb és rendszeres versenyek rendezéséhez szükséges a pálya előkészítésében együttműködnünk a vízügy csapatával akik a vízszint szabályozásában valamint a parti részen található nád és aljnövényzet vágásában tudnak segíteni.

A helyszín környezeti adottságai és esemény helyszíne mindenkinek tetszett, külön értékkel bírhat, hogy olyan egyesületek számára is elérhető lett a versenyzés (csapat delegálása) akik a Budapestre utazás miatt eddig elzárkóztak a csapat indítástól.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.