Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A verseny évek óta nagy népszerűségnek örvend, a csapatok szívesen jönnek megmérettetni tudásukat, ezen a kifejezetten nehezen meghorgászható vízen. A versenyen 41 csapat mérette meg magát. A nevezők között egyaránt tisztelhettünk rendszeres, visszatérő és először részt vevő horgászokat, az ország minden tájáról, sőt külföldről is. Örömünkre szolgál, hogy egyre több hölgy képviseli a „gyengébbik” nemet a versenyen, idén nem kevesebb, mint 6 hölgy tette próbára tudását az RSD-n.

A nevezett 41 csapat a makádi Ezüst-parton került elhelyezésre, 4 szektorra osztva, szektoronként 10-10-10-11 horgászhellyel. A verseny megnyitója és központja - immár ötödik éve - a Rózsa-szigetre került, amely nagyban megkönnyítette a szervezők munkáját és emelte a verseny presztízsét. A versenyt megelőző hétvégén a versenypálya a Duna-ág mindkét partján kijelölésre került. Vasárnap délutántól a megérkező csapatok folyamatosan regisztráltak.

Hétfő reggelre az összes nevező a megnyitóra készült, amelyet Takács András úr, a szövetség alelnöke nyitott meg. A megnyitót és a sorsolást követően a csapatok elfoglalták horgász helyeiket. A verseny 2023. szeptember 4. napján, 12:00 órakor kezdődött és 2023. szeptember 8. napján 12:00 órakor ért véget. A verseny támogatói több mint 3.000.000 forint értékben ajánlottak fel díjakat.

A szervezők és a versenyzők minden alkalommal rendkívüli figyelmet fordítanak a Dunaág halainak védelmére. A szervezők különösen nagy figyelmet fordítanak továbbá, a versenyzők és a versenyt követők folyamatos tájékoztatására. Az reggeli az esti, valamint a soron kívüli mérlegelésekről készült fotók, mérlegelés után azonnal, az eredmények, az összesítéseket követően szintén haladéktalanul felkerülnek közösségi oldalakra. (Carpexpress TEAM facebook oldal, Amatőr Bojlisok Klubja facebook oldal.) A verseny minden estéjén bemutatásra került egy kisfilm, az előző 24 óra történéseiről.

A 41 csapat a 96 óra alatt összesen 2099,57 kg tömegű halat fogott, ez 287 egyedet jelent, 7,31 kg-os átlag tömeggel. A legnagyobb ponty 20,10 kg, a legnagyobb amur 24,57 kg tömegű volt.

A 10 kg feletti fogások megoszlása:

ponty egyedszám

  • 10 kg felett: 43
  • 15 kg felett: 12
  • 20 kg felett: 1

amur   

  • 10 kg felett: 4
  • 15 kg felett: 4
  • 20 kg felett: 2

Legnagyobb amur: TISZA-TAVI HORGÁSZOK 24,57 kg, (Szepesi Imre-Kovács Csaba-Hollander Barnabás)

Legnagyobb ponty: ALCATRAS CARP TEAM, 20,10 kg (Janicsek Csaba-Hellinger Richárd-Both Ferenc)

Összetett III. helyezett: CARPHUNTER KALOCSA TEAM (214,4 kg számított tömeg) (Horváth László-Demjén Péter János-Kákonyi Krisztián)

Összetett II. helyezett: URBI TEAM (266,56 kg számított tömeg) (Urbán István-Urbán Csaba-Kiss István)

Összetett I. helyezett, a XI. RSD CARP CUP BAJNOKA: M.BAITS TEAM (291,67 kg számított tömeg) (Györgye László-Ábrahám László-Szili György)

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.