Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Női országos bajnokságon Rudnay Csilla ezüstérmes lett. A Világbajnokságot Szerbiában rendezték, a csapat tagja volt Rudnay Csilla (DSZHE) és Devecseriné Noémi  (Molnár-Sziget SE)  is. A magyar csapat a negyedik helyen végzett. A hat fordulós pergető országos bajnokságot Hipszki Róbert és Deák Ferenc (Csepel HE) nyerte. A casting országos bajnokságon a RDHSZ Casting versenyzői hatalmas sikert arattak. A háromtusa számot Mányi Milán, az öttusa számot Mikó László nyerte, Csadó Balázs bronzérmes lett (Kinizsi HE).

Veterán, Master és MLS VB Franciaországban került megrendezésre, mindhárom kategóriát megnyerte a magyar csapat, RDHSZ kötelékű versenyző nem, delegáció vezetőként Végh Tamás (Molnár-sziget SE) vett részt a versenyen.

A 12. Nemzetek Feeder Világbajnokságán a magyar csapat világbajnok lett. A csapat másodkapitánya Kocsis László (Molnár-Sziget SE) volt.

2023 július 8-9. hétvégén Szlovákiában rendezték a Slovak Open Castingsport versenyt, ami a Világkupa fordulója is volt egyben. Az RDHSZ 3 versenyzőt indított, akik a MOHOSZ-tól kapott kisbusszal érkeztek Érsekújvárra. Itt már péntek délután és este komoly edzést tartottak a versenyzők. 7 országból érkezett, a világ élvonalát képező versenyzők munkáját, mind a peremorsós, mind a műlegyes feladatoknál ámulattal figyelték a fiatal versenyzők. Idős és fiatal egyarànt újra és újra dobta a cél és távdobó feladatokat a remekül kialakított pályákon. A helyi klub rendezte a hazánkban tartott VB-ket is, profi módon bonyolították az egész rendezvényt. Szombaton aztán kezdetét vette az egész napos versengés, ahol több osztàlyban zajlottak az események. A felnőttek 5 tusa szàmában, az U15 korosztály 3 tusában volt érdekelt. Előbbiben Földi Gábor 23. lett a legnépesebb mezőnyben, ami a 70+ korához mérve a huszonévesek közt igen jó eredmény. A fiúk közül Mányi Milán 3. lett, egy darabig még az ezüst és lőtávon volt, míg Simon Peti a 8. helyen végzett. Az első castingos évben ez egy ragyogó eredmény, hiszen a korosztályos világ elsőktől nem szégyen kikapni. Sokat tanultak az edzések és a versenyek alatt.

Hatalmas siker, hogy a csónakos pergető világbajnokságon, Lettországban a magyar különítmény bronzérmes lett, a Hipszki Róbert - Deák Ferenc duó pedig egyéni világbajnoki címet szerzett!

Október közepén először került megrendezésre az Európa Feeder Kupa, ahova a MOHOSZ a feeder válogatottat delegálta. A csapat végül, nagy hajrával bronzérmet szerzett a nemzetközi mezőnyben. A csapat tagjai között több RDHSZ versenyző volt: Tóth Henrik, Kocsis László, Baráti József (csapatvezető), Végh Tamás (delegáció vezető) (Molnár-sziget SE).

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.