Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A versenyre bárki nevezhetett, aki befizette a nevezési díjat. Nem csak a közelből érkeztek lelkes pergető horgászok, hanem jöttek Mosonmagyaróvárról, Győrből, Mohácsról, Kecskemétről is. Vasárnap reggel 4 órakor még erős szél fújt, ami igen nyugtalanító volt, de a verseny kezdésére egész kellemes idő alakult.

Reggel 6 órától elkezdtek érkezni a versenyzők, ezzel párhuzamosan elkezdődött a regisztráció. Az indulók megkapták a reggeli csomagjaikat, illetve az előre elkészített kávé pultnál elkezdték készíteni reggeli italokat. A versenyre 51 csapat nevezett és külön öröm, hogy mindenki meg is érkezett. Szeretném kiemelni, hogy két ifjúsági horgászunk is nevezett, akiket ajándékcsomaggal jutalmaztunk. A legifjabb Kovács Dániel (8 éves) volt, míg őt Rajczi Zalán (12 éves) követte. 7:30-tól elkezdődött a sorsolást. A startszámokat a Pál György által felajánlott cseburaskák hátoldalán helyeztük el. A sorsolás 8 óra előtt pár perccel véget is ért, mindenki csónakba szállt, hogy az utolsó simitásokat elvégezzék a felszereléseiken.

A három mérlegelő csónak folyamatos munkában volt. A versenyzők dolgát nehezítette a 12 óra körül erősödő szél, de szerencsére nem volt olyan erejű, hogy a versenyt idő előtt be kellett volna fejezni. A versenyzők a nagy létszám miatt  4 csoportba hajózatak ki a vízre.

A beérkezésnél a versenyzők folyamatosan adták le regisztrációs lapjaikat, de közben halat is kellet bőven mérlegelni. Voltak köztük sügerek, balinok, sőt egy 85 cm-es harcsa is, ami borzolta kedélyeket. A Rózsa-sziget hatalmas területének köszönhetően mindenki kényelmesen ki tudott kötni, ami egy csónakos versenyen fontos szempont. Míg egyesek a csónakok kisólyázásával foglalatoskodtak, addig a többiek hozzáláttak a az ebédhez elfogyasztásához, én pedig nekiláttam az eredmények összesítéséhez. Sajnos itt technikai probléma adódott, így ez kb. 1 órával tovább tartott, mint terveztem, amit sajnálok, de ezen a jövőben változtatni fogunk...

Adatok:

A teljes mezőny 148 db mérhető halat fogott.

Hal összetétel : A versenyzők 10 db harcsát fogtak, innen került ki a legnagyobb hal is a maga 89 cm-ével, ami Gyulai István nevéhez fűződik. Csukából egyetlen egy db került merítőszákba, ami 58 cm volt, elejtője Tanos Péter. Süllőből csupán 6 db-ot fogtatok. Külön érdekesség, hogy ebből 4 db-ota FOX RAGE csapat, Szabados Gábor és Márkus Milán zsákmányolt. Vagy a csalit találták el, vagy a helyet. A legnagyobb süllő Gábor fogása, ami 69 cm volt. Sügérből 28 db került merítőszákba. Kősüllőből 25 db-ot fogtak. A verseny legnépszerűbb hala a balin volt, amiből 78 db-ot fogtak. A legnagyobb 61 cm volt, kifogója Prideczki Nándor volt.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.