Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

RÓZSA-SZIGETI HORGÁSZTANYA
(6098 TASS, SZENTGYÖRGY-PUSZTA 6.)
HÁZIRENDJE 2020. ÉVRE

- vonatkozik a Rózsa-szigeten tartózkodó minden személyre –

Tisztelt Horgásztársak és Vendégek!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Elnöksége kéri Önöket, hogy az alábbi Házirendet betartani és társaikkal betartatni szíveskedjenek.

 1. A Rózsa-szigeten, illetve 50 méteres körzetében a horgászat egész évben csak a Rózsa-szigeti Horgásztanya regisztrált vendégei részére lehetséges.
 2. Megérkezéskor minden vendég köteles a Rózsa-szigeti Horgásztanya telepvezetőjénél (távollétében a telepvezető-helyettesnél) bejelentkezni, az adatok rögzítése érdekében. A telepvezető (távollétében a telepvezető-helyettes) ellenőrzi a horgász vendégek horgászokmányainak érvényességét és egyesületi tagsági viszonyát. Lehetőség van turista, napi, 72 órás és heti területi jegy, valamint gátközlekedési engedély vásárlására. Helyszíni munkatársunk minden felmerülő kérdésre részletes választ ad.
 3. A Rózsa-szigeten csak érvényes rendszámos lakókocsi helyezhető el. A lakókocsi komfort kizárólag gyári elősátorral növelhető. A lakókocsi környezetében egyéb területhasználat (pl. növénytermesztés, kertészeti kultúra) nem lehetséges.
 4. Az elfoglalt szobákban kérjük a szobában kifüggesztett szobarendet betartani, mely a következő: a szobában dohányozni, főzni, 600 W-nál nagyobb teljesítményű elektromos készüléket működtetni, valamint a szobákból berendezési tárgyakat (szék, asztal, takaró stb.) kivinni tilos!
 5. A Rózsa-szigeten – a fokozott tűzveszély miatt – tüzet rakni, illetve nyílt lángot használni csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad. Cigarettát eldobni szigorúan tilos! Tilos a mindennemű szemetelés! Tartsa tisztán környezetét! Kímélje a Rózsa-sziget növény- és állatvilágát! Ezek megszegése szankciókat von maga után.
 6. A fürdők és illemhelyek tisztaságára ügyeljen!
 7. A haltisztító asztal és környezetének tisztántartása kötelező! Tilos a halpucolásból származó hulladékot a vízbe juttatni, kérjük, azt a kijelölt gyűjtőkonténerben helyezzék el!
 8. A Rózsa-sziget horgászhelyeit gépjárművel, lakókocsival, lakóautóval megközelíteni és ott tartózkodni csak a telepvezető előzetes, indoklással is ellátott írásbeli engedélyével lehetséges. Mozgáskorlátozott közlekedési engedélyt az adott gépjárműre a telepvezető ad. Egyéni felszerelésben keletkező károk esetén, valamint személyi sérülések esetén nem vállalunk felelősséget.
 9. A Makádi parkerdő és a Rózsa-sziget közötti (1-5 fkm) vízszakaszon október 11-én, vasárnap kerül megrendezésre a Ráckevei Duna-ági nyílt pergetőverseny. Az adott vízterületen az egyéb horgászat tilos, melyet a Rózsa-sziget vendégei is kötelesek betartani.
 10. Aki a bérleti szerződés rendelkezéseit, a házirendet és a helyi horgászrendet megszegi, az egyéb jogkövetkezményeken kívül, első alkalommal 90 napig nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten. Ha az érintett személy újabb szabályszegést követ el, úgy a jövőben semmilyen jogcímen nem tartózkodhat a Rózsa-szigeten.
 11. A Ráckevei (Soroksári)-Dunán és mellékvizein elkövetett jogsértő horgászati vagy halászati cselekmény miatt legalább két alkalommal jogerős halvédelmi bírsággal sújtott személy, a Rózsa-szigeten semmilyen jogcímen nem tartózkodhat.

Tájékoztató az árakról:

Szállás ár: 2000,- Ft/fő/éj.

Szállás ár fűtés igénybevételével: 3500.-Ft/fő/nap.
Sátorhely ár: 1500,- Ft/fő/éj.

A szállás és a sátorhely 0-4 éves korig térítésmentes, 4-14 éves kor között 50%-os kedvezményt biztosítunk a fenti árakból.
Szobát, sátorhelyet, szállást igénybe nem vevők, illetve lakókocsi esetében a bérlőn felüli minden további személy, hat órát meghaladó tartózkodása, illetve horgászat megkezdése esetén: 1200,- Ft/fő/nap. 

A szobát az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és a távozás napján 10:00 óráig el kell hagyni.
Lakókocsi tárolási díja egy szezonban 200 000,- Ft/tárgyév. A lakókocsi áramhasználatát 200,- Ft/nap átalány díj figyelembevételével kell megfizetni az üzemeltetőnek. A Rózsa-szigeten a lakókocsi férőhelyek száma 30 db, ennél több lakókocsi nem helyezhető el.
Hosszabb ideig igénybevehető szobák irányára: kétágyas szobák esetén 300 000,- Ft/tárgyév, háromágyas szoba esetén 400 000,- Ft/tárgyév, négyágyas szoba esetén 475 000,- Ft/tárgyév. Az éves bérleti díj két részletben fizethető.
Kikötőhely bérlet csónaknak: 50 000 Ft/tárgyév.
Melegvizes fürdési lehetőség a Makádi Ezüstparti horgászok részére: 600,- Ft/fő.

Tárolószekrény bérleti díja: 10 000 Ft/tárgyév.

Evezős csónak bérleti díja: 1000 Ft/nap.
A szobafoglalásnál előnyt élveznek a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség tagegyesületének horgászai.
Fenti árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.
2020. június 30-a után megkötött a tárgyévre (2020. év „törtévre”) szóló lakókocsi férőhely és hosszabb idejű szobabérleti szerződések esetében a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség 33%-os mértékű díjkedvezményt biztosít.

Egyéb tájékoztatás és kérés:

 • Kérjük mellőzni a pihenni vágyó vendégek miatt az elektronikus eszközök hangos működtetését, az éjszakai gépjármű közlekedést, és egyéb hangoskodást.
 • A balesetek elkerülése érdekében, a gyermekekre fokozott odafigyelést kérünk.
 • Kutyát pórázon és szájkosár használatával tartsák. A tulajdonos kötelessége a kutyapiszok eltakarítása.
 • A Rózsa-szigeti Horgásztanya napi nyitvatartási ideje: március 1. – május 31. között hétfőtől vasárnapig 7:30–17:00 között, június 1. – augusztus 31. között hétfőtől vasárnapig 7:30–19:30 között, szeptember 1. –november 30. között hétfőtől vasárnapig 7:30–17:00 között.
 • A horgászhelyek elfoglalása nem érkezési sorrendben – hanem a Ráckevei (Soroksári)-Duna és mellékvizei horgászrendjétől eltérően – a szálláshelyek foglalásának sorrendjében történik.
 • Aki a horgászatot előzetes regisztráció nélkül kísérli meg, s ezzel a szigetet használó többi vendég nyugalmát megzavarja, az a Rózsa-sziget területéről 90 nap eltiltással szembesül.
 • A szoba felszerelési tárgyainak a meglétéért, az átadás napján a szobát elhagyó (szobafoglalást kezdeményező) személy felel.
 • Tilos a szobák hűtőiben nyershúst, pucolt halat és egyéb állati terméket tárolni, azokat minden esetben felcímkézve a tulajdonos nevével a főzőházban elhelyezett hűtőszekrényekben kell elhelyezni.
 • A szemetelés, a rongálás első esetben telepvezetői figyelmeztetéssel, második esetben a Rózsa-szigetről történő kitiltással jár.
 • 21:00 óra után zenét hallgatni, egyéb tevékenységet végezni, csak a többi vendég zavarása nélkül engedélyezett.
 • Aki a berendezési tárgyakban, a védett környezetben kárt okoz, az a személy a teljes kár megtérítésének a kötelességével tartozik.
 • A szelektív szemét gyűjtőkonténerek használata mindenki számára kötelező.
 • Mi horgászok a környezet védelme iránt elkötelezett, a természetet szerető emberek vagyunk, és ez mutatkozzon meg a mindennapi viselkedésünkben is. Ne szemetelj, a természet értékeit óvd és védd, s erre figyelmeztesd a területet használó többi horgásztársat is, hogy egykor a gyermekeinknek is örömet okozhasson majd.

Köszönjük, hogy a Házirendet betartják.

 1. október 30.

RDHSZ Elnöksége

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.