Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A versenyen készült képek megtekinthetőek a fotóalbumban!

32 csapat részvételével rajtolt el a már hagyományossá vált RDHSZ csónakos pergető bajnokság mezőnye az RSD szigetszentmiklós szakaszán. A verseny 8-14 óra  közötti időszakban zajlott. Az előjelek nem voltak túl biztatóak, a Duna szeszélyes idei vízállása mellett most egy igen gyorsan áramló, és zavaros arcát mutatta a kisduna-ág. Ilyen körülmények mellett minden halfaj esetében komoly küzdelmet jelent kapásra ingerelni őket, de szerencsére a csapatok az előzetes felkészülést követően szép fogásokat produkáltak!

A verseny legnagyobb számban fogott hala a kősüllő volt, amelyből összesen 63 darab méretes példányt sikerült mérlegelnie a csapatoknak. Ez követte 11 db balin, 7 db fogassüllő, 1 sügér és 1 csuka. Meglepetésre, harcsa az amúgy számára kedvező körülmények ellenére nem került műcsali végre. A verseny legnagyobb hala egy gyönyörű, 74 cm-es fogassüllő lett, amelyet Orgován Roland – Mozsárik Kende páros fogott, majd mérlegelés és fotózás után helyezett vissza a Duna-ágba.

A verseny dobogósai:

III. helyezett: Varga Dániel – Ecsedi József: egy „munkás” jiges pecával 3 db kövest és 3 db fogast zsákmányoltak, amely a süllőknek köszönhető jó átlag mérettel a bronzéremre volt elegendő számukra.

II. helyezett: Lakatos Zoltán – Kovács Károly: 11 db kősüllőt tereltek szákba, majd mérőcsőbe egy nagyon technikás pecával, kitartva a jónak vélt helyükön. Érdekesség, hogy a verseny első és utolsó mésfél órájában fogták halaikat, relatív ugyanarról a törésről.

I helyezett, egyben a RDHSZ 2021-es bajnokai: Koncsek Károly – Sznetner Richárd. Ők egy nagyon technikás balinos pecával, 6 db balinnal sikerült megnyerniük az idei bajnokságot. Érdekesség, hogy egyedül több, mint a felét fogták a versenyen elesett balinoknak, más csapatokkal ellentétben sikerült összerakni a győztes balinos taktikát.

Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönjük a verseny támogatását az RDHSZ-nek, a Zandertime.hu-nak, valamint Pázmány Péternek. Nem utolsó sorban köszönjük a helyszín és étkezés biztosítását a Szigetszentmiklósi Dolgozók HE-nek.

 

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.