Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az RSD CARP CUP ponty- és amurfogó fogó verseny először 2012-ben került megrendezésre.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség megbízásából hívta életre Hajlemász Attila és Hudomiet János.

Ezek a kupák várták a versenyzőketEzek a kupák várták a versenyzőket

A verseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a csapatok szívesen jönnek megmérettetni tudásukat, ezen a kifejezetten nehezen meghorgászható vízen. A 2021. januárjában kiírt IX. RSD CARP CUP nevezési listája, mindössze két nap alatt telt meg, ráadásul 10 feletti tartalék-csapat számmal. A nevezők között egyaránt tisztelhettünk rendszeres, visszatérő és először részt vevő horgászokat, az ország minden tájáról. A verseny népszerűségét jelzi, hogy a versenyzők már a díjátadó ceremónia után jelzik indulási szándékukat a következő évre, évekre. A verseny népszerűsége visszavezethető a horgászvíz kiváló adottságaira, (szépségére, természetességére), a benne élő halak tömegére és állapotára, a versenyt patronáló támogatókra, és nem utolsó sorban a szervezők és segítőik munkájára.

A verseny a ”IX. RSD CARP CUP ponty- és amurfogó versenyszabályzat 2021.” alapján került megrendezésre, 2021. szeptember 6 és 10. napja között.

A nevezett 42 csapat a makádi Ezüstparton, valamint a Rózsa-szigeten került elhelyezésre 4 szektorra osztva, szektoronként 11-10-10-11 horgászhellyel. (Egy csapat a Rózsa-sziget spiccén foglalhatta el a számára kijelölt horgászhelyet.) A verseny megnyitója és központja – már harmadik éve - a Rózsa-szigetre került, amely nagyban megkönnyítette a szervezők munkáját és emelte a verseny színvonalát. A versenyt megelőző hétvégén a versenypálya a Duna-ág mindkét partján kijelölésre került. Vasárnap délutántól a megérkező csapatok folyamatosan regisztráltak. Hétfő reggelre az összes nevező a nyitó ceremóniára készült. A megnyitót és a sorsolást követően a csapatok elfoglalták horgászhelyeiket. A verseny 2021. szeptember 6. napján, 12:00 órakor kezdődött és 2019. szeptember 10. napján 12:00 órakor ért véget. A versenyzőknek 96 óra tiszta versenyidő állt rendelkezésére.

A szervezők a versenyt hírességek megjelenésével is próbálják színesíteni, ebben az évben Bujáki Géza Európa-szerte ismert pontyhorgász tisztelte meg a megmérettetést jelenlétével. A verseny támogatói több mint 3.000.000 forintértékben ajánlottak fel díjakat.

A verseny alatt a versenyzők fegyelmezetten, sportszerűen viselkedtek, még szóbeli figyelmeztetésre (szabályzat szerint: Figyelemfelhívásra) sem került sor. (Ez a korábbi versenyekre is jellemző volt.)

A szervezők és a versenyzők minden alkalommal rendkívüli figyelmet fordítanak a Dunaág halainak védelmére.  A szervezők különösen nagy figyelmet fordítanak továbbá, a versenyzők és a versenyt követők folyamatos tájékoztatására. Az reggeli az esti, valamint a soron kívüli mérlegelésekről készült fotók, mérlegelés után azonnal, az eredmények, az összesítéseket követően szintén azonnal felkerülnek a közösségi oldalakra. (Carpexpress TEAM facebook oldal, Amatőr Bojlisok Klubja facebook oldal.)

A 42 csapat a 96 óra alatt összesen 1810,83 kg tömegű halat fogott (Új rekord!). Ez 281 egyedet jelent (új rekord), 6,44 kg-os átlagtömeggel. A legnagyobb ponty 22,27 kg (új rekord), a legnagyobb amur 15,9 kg tömegű volt. A 42 csapatból mindössze 3 csapat nem tudott értékelhető fogást elérni.

(A versenyszabályzat szerint kizárólag a 3000 gramm feletti pontyok és amurok kerültek mérlegelésre.)

Következzen néhány fénykép a versenyről!

A IX. RSD CARP CUP ponty- és amurfogó versenyt, dr. Molnár Pál úr, az RDHSZ elnöke nyitotta meg. A IX. RSD CARP CUP ponty- és amurfogó versenyt, dr. Molnár Pál úr, az RDHSZ elnöke nyitotta meg.
A sorsolásra váró támogatói felajánlás A sorsolásra váró támogatói felajánlás
Idén a fenti tégelyekből húzták ki a csapatok a horgászhelyeiket.Idén a fenti tégelyekből húzták ki a csapatok a horgászhelyeiket.
Az induló csapatok a horgászhelyek kihúzása után Az induló csapatok a horgászhelyek kihúzása után
 
A csapatok elhelyezkedése az EzüstpartonA csapatok elhelyezkedése az Ezüstparton
Vendégek, támogatók, rendezőkVendégek, támogatók, rendezők
 

Néhány 10 és 20 kg feletti fogás:

A verseny legnagyobb pontya: 22,27 kg (RSD CARP CUP rekord)A verseny legnagyobb pontya: 22,27 kg (RSD CARP CUP rekord)
 
A IX. RSD CARP CUP végeredményeA IX. RSD CARP CUP végeredménye
 
A rendezvényt a díjátadó előtt Takács András úr, az RDHSZ alelnöke, valamint Udvari Zsolt úr, az RDHSZ ügyvezetője zárta le.
A rendezvényt a díjátadó előtt Takács András úr, az RDHSZ alelnöke, valamint Udvari Zsolt úr, az RDHSZ ügyvezetője zárta le.
 

A rendezvényt a díjátadó előtt Takács András úr, az RDHSZ alelnöke, valamint Udvari Zsolt úr, az RDHSZ ügyvezetője zárta le.

Kezdődik az eredményhirdetés és a díjátadó Kezdődik az eredményhirdetés és a díjátadó
Legnagyobb ponty (RDHSZ felajánlás) SPECIAL BAITS TEAM I., 22,27 kg Legnagyobb ponty (RDHSZ felajánlás) SPECIAL BAITS TEAM I., 22,27 kg
 
Legnagyobb amur díja: LÓGATÓS TEAM, 15,90 kg Legnagyobb amur díja: LÓGATÓS TEAM, 15,90 kg
Összetett III. helyezett: Lógatós TEAM (244,16 számított tömeg) Összetett III. helyezett: Lógatós TEAM (244,16 számított tömeg)
 
Összetett II. helyezett: DOVIT TEAM (316,6 kg számított tömeg) Összetett II. helyezett: DOVIT TEAM (316,6 kg számított tömeg)
Összetett I. helyezett: F&R Baits TEAM (397,12 kg számított tömeg) Összetett I. helyezett: F&R Baits TEAM (397,12 kg számított tömeg)
A verseny lebonyolításában nyújtott segítségért köszönetünket szeretnénk kifejezni:
  • Dorsánszki István,
  • Huszka Zsolt,
  • Németh Attila,
  • Kondor József,
  • Pálvölgyi Tibor,
  • Demeter Balázs,
  • Tenke András,
  • Szél Zsófia,
  • Nagy Attila, valamint kollégái

részére.

A szervezők újult erővel és új ötletekkel készülnek a X. (Jubileumi) RSD CARP CUP-ra!

Budapest, 2021. szeptember 13.

Hajlemász Attila és Hudomiet János

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.