Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Ráckevei Duna ági Horgász Szövetség előnevelő tavai Szigetbecsén találhatók.

A nem egészen 2 ha területű telepen ivadéknevelésre 4 tó épült. A tavak vízellátása a Ráckevei Duna-ágból szivattyúzással történik. A telepen az ivadékos tavak mellett 7 telelő is ki lett alakítva, ezekben a szaporításra szánt anyahalak felkészítése történik.

Szigetbecsei halnevelő

További képek itt!

Az ivadéknevelésben az utóbbi években sok minden változott. A telep kis mérete miatt a makádi halgazdaság ivadékszükségletét nem teljesen tudja megtermelni. Továbbá a Szövetség horgászvizeibe is több halfaj, nagy mennyiségű előnevelt ivadékát szeretné telepíteni, ezért a telepen főleg a viszonylag kisebb mennyiségben szükséges fajok (süllő, csuka, harcsa, compó, amur) nevelése folyik. A megfelelő mennyiségű előnevelt ponty előállítása pedig, együttműködő partnerek segítségével biztosított.

Ma már a süllő és a ponty mellett a csuka és a compó előnevelése is szép eredményeket hozott. Az előnevelt ivadék előállítása halfajtól függően néhány hétig tart. A lehalászat tüllhálóval vagy ivadékcsapdán keresztül a tó lecsapolásával, történik.

A Szövetség különféle saját előállítású halfajok telepítésével a Duna-ág és mellékvizeinek változatosabb, természetesebb állapotát kívánja elősegíteni. Az előnevelt ivadék vagy közvetlenül a horgászvízbe vagy a makádi halgazdaságba kerül továbbnevelés céljából.

Előnevelt süllők Szigetbecsén
Előnevelt csuka Szigetbecsén
Előnevelt compó Szigetbecsén
Ivadékcsapdázás Szigetbecsén
 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.