Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Mindenki által ismert mondás szerint, akkor kell horgászni amikor jól esik. Az idei évben megtapasztalhattuk, hogy melyik a jobb. Erre az időjárásunk volt kegyes gondoskodni, hiszen a horgászatra készülő rendesen feltüzelte az augusztus végére nem  igazán jellemző forróság. A trópusi meleg sem vette el a kedvét annak a 9 csapatnak aki a kiírás szerint megjelent a reggeli vízparti találkozón, az idei nyár legmelegebb napján és a sorsolást, majd a felkészülést követően a 39 fokos melegben hódoltak kedvelt időtöltésüknek. Igazi HŐsök voltak mindannyian.

A pályakarbantartást, a vízinövények eltávolítását az Ifjúsági és Oktatási Bizottság tagjai végezték el közösen a Versenysport Bizottság tagjaival. Igazi RDHSZ-s összefogás volt, ami egyébként nagyon jól jellemzi a különböző területek együttműködését.

A tréningnapok tapasztalatai alapján a tavalyi évhez képest hasonló hal összetételre, de az extrém meleg miatt alacsonyabb átlagsúlyra lehetett számolni, amelyek törpeharcsa, keszeg, kárász és egy-egy beugró bónusz halból jöhet össze. Érdekes volt, hogy a fogásokban is egyre nagyobb számban volt látható darabos törpeharcsa és idén is egy-egy beugró ragadozó haramia - csuka és balin - is színesítette a kifogott terítéket. A mérlegelés során beigazolódott az elvárás hiszen a tavalyi évhez képest alacsonyabb átlag fogással, 1,9 kg-val kellett számolni. A verseny, a két nagy versenyzői hagyományokkal rendelkező egyesület - a Csepel HE és a Molnár-sziget SE - csatáját hozta ismét. Idén a Csepel HE dominanciája érvényesült, hiszen a az egyesület 2 csapata a dobogó két fokát - az elsőt Csepel HE 4W és a harmadikat Csepel HEKK - szállta meg. A nagy vetélytárs a Molnár-sziget SE szintén két csapattal indult, és az egyik csapat ért el dobogós helyezést.  A három helyezett csapat a mezőny összes hal mennyiségének (70 kg) a felét fogta (34 kg) meg. Minden dobogós csapat egyedi érmet és egy csapatnak járó kupát vehetett át az eredményhirdetésen.

Az extrém időjárás ellenére ismét sikerült egy jó hangulatú versenyt szervezett a bizottság, köszönet érte a kitartó horgászoknak és a szervezésben résztvevőknek. Otthonra lelt ez a versenyünk is, a horgászok elfogadták a helyszínválasztást. Ez nagyon fontos a bizottság számára és ezt mindig mérlegelni kell a kecsegtető fogási lehetőség mellett, hogy a helyszín olyan egyesületek számára is elérhető legyen, akik a Budapestre utazás és ennek költségei/nehézségei miatt eddig elzárkóztak a csapat indítástól.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.