Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Az RDHSZ Környezetvédelmi Bizottsága

A bizottság vezetője: Kőszeghy Csaba

A bizottság tagjai: Barreto Sára, Cser Balázs, Polyákovics Zsuzsanna

Az utóbbi néhány évtized új problémákat hozott felszínre. Kiemelt területté vált a környezetvédelem. Szövetségünk sok szervezetet megelőzve kezdett foglalkozni a tevékenységéhez szorosan kapcsolódó környezetvédelemmel. Alapszabályunkat, Etikai Kódexünket, Horgászrendünket kiegészítettük a környezetvédelmi vonatkozású szabályokkal.
Különös gondot fordítottunk a vízpartok tisztaságára. Halőreink segítségével több, mint 300 m3 szemetet gyűjtöttünk össze 2008-ban és szállítottunk a dömsödi hulladéktelepre. Szövetségünk együttműködési szerződést kötött Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Tököl városokkal, Taksony nagyközséggel és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitánysággal a környezet közös védelme, a szemetelés megakadályozása érdekében. A MOHOSZ és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2007. évben először hirdette meg „Tiszta víz - rendezett vízpart" országos szintű versenyt. E versenyt a sok-sok egyesület és szövetségek előtt a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség nyerte meg.

Jövőnk záloga tiszta vizű Duna-águnk, élhető, szép természeti környezetünk. Feladatunknak tekintjük a Duna-ág szennyező-forrásainak feltárását, a vízszennyezőkkel (lakossági, ipari és mezőgazdasági) szemben a megfelelő eljárások megindítását. Szövetségünk kezdeményezője volt az RSD revitalizációs program megfogalmazásának és előkészítésének.
Jelenleg folyik a projekt tervezése és pályázati előkészítése, amely feltétele a 36 Mrd Ft céltámogatás felhasználásának. A projekt során megtörténik 8,5 millió m3 iszap eltávolítása, a Délpesti Szennyvíztisztító átvezetése a Nagy Dunába, a tassi turbina újjáépítése és a parti üdülőterületekről a szennyvíz eltávolítása.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.