Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

TCSOB 2021 - A legjobb négy között az RDHSZ csapata!

A versenyen készült képek megtekinthetőek a fotóalbumban!

Lehet-e örülni egy negyedik helynek? Igen lehet! Annak ellenére, hogy nagyon sokszor ez a pozíció egy, a “sportpályát” vesztesen elhagyó csapatot illeti meg és legtöbb esetben keserű szájízzel veszik tudomásul ezt az eredményt. Mi viszont most nagyon örültünk ennek az eredménynek amely az elmúlt 10 év legjobb szereplése volt az RDHSZ részéről és egy olyan csapat egységről adott tanúbizonyságot ami az elkövetkezendő években akár a dobogó elérése is predesztinálhatja a szövetségi csapatunkat.

2017-től új szakmai stáb vette át a versenybizottság munkák szervezését, a versenysport szövetségünkben történő irányítását. Az elvégzett munka sikerének mérőszámai a szövetség által szervezett versenyek színvonalának és létszámának növelése mellett az országos horgász versenyeken elért eredménye is. A kiemelt események közül a legfontosabb a TCSOB (Tagszövetségek Csapatainak Országos Bajnoksága). A korábbi egy 6.hely valamint a két 5.hely után az idei 4.helyet egyértelműen sikerként könyvelhetjük el, de a sikerhez vezető - mint ahogy eddig is - út hosszú és nehéz volt.

A szövetségi egyéni bajnokságot követően hirdettük ki a keretet, ahol fő szempont volt a szövetségi bajnokságon elért helyezés valamint az országos versenyeken szerzett rutin hiszen az ott elért eredményeket is figyelembe vettük a keret összeállítása során. A fentiek alapján állt össze az idei 9 fős csapatunk akik az alábbi tagokból álltak:

Versenyzők:
- Rudnay Csilla, Serman László (masters), Forrai Márk (U15), Zsiga Levente (U20), Benke Szabolcs, Gyulai Ferenc, Kaló Zoltán, Pozsonyi Csaba, Weisz András

Segítők:
- Rudnay Attila, Zsiga Gábor, Forrai István, Baráti József

Csapatvezetők:
- Kocsis László, Gerendi Zsolt


Az elmúlt évek tapasztalata alapján nagyon sokat számított hogy kellő felkészültséggel érkezzünk a Szeged Maty-éri Evezőspályára. Ebben segítségre voltak azok a versenyzőink akik az év korábbi időszakában az országos bajnokságokon horgásztak itt és azokra az egyeztetésekre melyeket a felkészülés során szerveztünk.

Két technikával készültünk, az egyik a rakósbotos horgászat ami a hosszú, benti pecára illetve a 6-os tagon elérhető kb 8 méteres mini rakós táv horgászatára épült ahol nagyobb testű pontyot és kárászt kellett fogni,. A másik irány pedig a rövidbotos apróhalazás - kisponty, kárász és törpeharcsa - melyet 3 vagy 4 tagos topszetekkel illetve rövid spiccbotokkal kellett megoldani. Azt már az edzések során láttuk, hogy ennek a két technikának a megfelelő kombinálásával lehet jó eredményt elérni, ami nagyon sok esetben helyfüggő itt Szegeden.

A két nap edzés az etetőanyag/szemes anyag felhasználásának valamint a verseny időbeni taktikájának meghatározásával telt el. A rendelkezésre álló 2-napos edzés alapján állt össze a taktikánk mely a kezdeti benti pontyozásról, illetve az ezt követő további rakós távokon való ponty vagy a rövidbotos apróhalazásból állt, mindezt tervezett ütemben. Nagyon nagy szerepe volt itt a segítőknek, hogy ezt “lássák” meg a szektorban.

Az első napi eredményünk a 8.helyre hozta a csapatot, 12 pontra a dobogótól ami egy 8 fős csapatverseny esetén nem tűnt elérhetetlennek. Működött a taktikánk és bíztunk abban, hogy az önmagunkhoz és a képességeinkhez képest gyengébben teljesítő csapattársaink a második napon tudnak hozni az eredményen. Kellő motiváció volt bennünk, nemcsak akartuk a sikert de idén ez reális közelségben is volt. Este mindent átbeszéltünk újra és próbáltuk még jobban leegyszerűsíteni a horgászatunkat a kellő fókuszáltság érdekében. És akkor jött a második nap, A második napunk szinte minden horgászunknál jól indult, mindenhol megvolt a megnyugtató első nagyobb testű halunk. Végig nagyon izgalmas és küzdelmes volt a forduló, nagyon figyeltünk arra, hogy megfelelő időben legyen ott az az információ a horgásznál ami szükséges az eredményesebb horgászathoz. Ezt sikerrel teljesítettük, hiszen a második napon a 3.helyen végeztünk összesítésben, ami a végeredmény tekintetében a 4.helyet biztosította csapatunknak. A második napi jó eredménye ellenére nem sikerült a dobogó, ami 13 pontra maradt tőlünk, de a 4.helyezést “hozó” második napi eredmény miatt nagy volt az örömünk.   Bár szerettünk volna dobogóra állni, de az első napi gyengébb eredmény miatt nagyon örültünk a 4.helyünknek.

Csapatértékelés mellett idén is külön értékelték az egyes kategóriák kiemelkedően teljesítő sportolóit. A tavalyi év után ismét volt RDHSZ-s versenyző akinek tapsolhattunk. Zsiga Gábor, utánpótlás korú válogatott versenyzőnk az U20-as kategória második helyezését érte el. És ha már a negyedik hely...Serman Laci masters kategóriában azonos pontszámmal, de kevesebb fogott súllyal maradt le a dobogóról. Kaló Zoli eredménye is említésre méltó, hiszen a 72 fős felnőtt mezőnyből a 8.helyet szerezte meg.

Bár a Maty ér továbbra sem hozta meg nekünk a dobogós helyezést, a javuló tendenciát mutató eredmény miatt továbbra is megvan a kellő motivációnk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.  Jövőre a cél nem is lehet más mint ott maradni az első 5 csapatban és hogy felállhassunk csapatként is dobogóra.

Tanulság számunkra,

  • a csapatépítés folytatása kiemelt fókusszal a horgászok és a hátterek között kommunikáció és annak gyorsaságának fejlesztésére,
  • az esti taktikai megbeszélések hatékonysága,
  • a háttér létszám bővítése olyan horgászokkal akik kezelni tudják a szektor eseményeit és a csapattársakról érkező információkat
  • Információáramlás a verseny ideje alatt a horgász-háttér-csapatvezetés hármasban

Köszönet a csapatot minden tagjának a munkáját és a segítő szponzorainknak pedig a támogatást.  (Timár Mix, Bait Factory, Exner Horgászcikk, Magyar Szilárd ev, Dovit)

RDHSZ Versenysport Bizottság

 

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.