Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

(egyfordulós, csapat, finomszerelékes horgászverseny versenykiírása)

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Elnökségének megbízásából a Versenysport Bizottság szervezésében kerül megrendezésre a Csepel Csőhidi versenypályáján a 2024. évi RDHSZ SZÖVETSÉGI ÚSZÓS CSAPATBAJNOKSÁG.

A verseny időpontja: 2024. június 2. vasárnap (edzésnap: a versenyt megelőző szombat)

Nevezés csak online regisztráció útján lehetséges az alábbi linken elérhető, nevezési lap kitöltésével: https://forms.gle/noh8TtRsLuSsdAES9

Nevezési határidő: 2024. május 26.

A versenypálya befogadóképességének ismeretében a szervezők fenntartják a jogot a nevezés korábbi zárására!

A verseny nyílt nevezéses, nevezési díj NINCS!

A verseny 3+1 fős csapatverseny, a csapatok összetétele: 1 fő csapatvezető, 3 fő versenyző, a felnőtt kategória szabályai szerinti horgászattal, valamint 1 fő U15-ös versenyző nem kötelező jelleggel! Az utánpótlás eredménye beváltható egy felnőtt eredménye helyett (pl.: az utánpótlás 3. lesz a szektorban, a legrosszabb felnőtt versenyző pedig 5. a szektorában, akkor az 5. helyett 3 pontot kaphat a csapat. A megfelelő összesítés miatt a fogott súlyt is cseréljük). A bejelentést a teljes mérlegelési eredmény online elérését követően, 15 percen belül kell bejelenteni a versenyszervezők részére. A mérlegelés és az adatrögzítés teljes lezárását dudaszóval jelzik a versenyszervezők. Ettől a dudaszótól indul a 15 perc, majd annak leteltét ismételt dudaszó jelzi majd. A második dudaszó után a szervezők már nem fogadnak el módosítási igénybejelentést. A változást csak a helyszíni regisztráció során megadott csapatvezető jelentheti be.

A versenyen az RDHSZ-hez tartozó horgász egyesületek tagjai nevezhetnek csak csapatot. Egy csapatnak azonban lehetnek más-más egyesületekből tagjai, nem megkötés az azonos egyesületi tagság.

  • A versenyzők (4 fő) és a csapatvezető (1 fő) számára ásványvizet, előre összeállított reggeli hidegétel csomagot és meleg ebédet biztosítunk.
  • A verseny díjazása kupák, érmek.
  • A bajnok csapat versenyző tagjai (max 4 fő) elismerésként a 2025-as évre RDHSZ RSD éves területi jegyet kapnak.

Versenyszabályzat:

Lebonyolítása a AZ ORSZÁGOS FINOMSZERELÉKES VERSENYSZABÁLYZAT valamint az RDHSZ FINOMSZERELÉKES VERSENYSZABÁLYZATA szerint történik. Az alábbi kitételekkel:

Etetőanyag felhasználás:

Egységesen maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt)

Az élő csali egységesen maximum 2,5 liter, ebből maximum 0,5 liter lehet az etető-szúnyoglárva és maximum 0,125 liter lehet a tűző-szúnyoglárva, maximum 0,5 liter giliszta (ezt élve, tehát nem összevágott állapotban kell bevinni). Az etetőanyag valamint az előanyag limitáláshoz a hivatalos limitáló edények használata kötelező, ami a tűző szúnyoglárva limitálására is vonatkozik.

A verseny időtartama:

4 óra - a felnőtt és az U15-ös kategóriákban egységesen.

A verseny programja:
7:30-ig regisztráció, megnyitó, sorsolás
7:30-8.00 a rajthelyek elfoglalása (autók mozgása a versenypályán)
8:50 csali ellenőrzés megkezdése
9:50 alapozó etetés kezdete
10:00 verseny kezdete
13:55 jelzés az utolsó 5 percre
14:00 verseny vége, mérlegelés megkezdése - online mérlegelés
15:30 eredményhirdetés - ebéd
17:00 versenypálya elhagyása

Díjazás:
Az első három helyezett csapat serleget, a csapatok tagjai egyedi RDHSZ érmet kapnak, valamint a csapat tagjainak (4+1 fő) jutalma egy-egy 2025-ös RSD kedvezményes területi jegy. A győztes csapat elnyeri az RDHSZ Szövetségi Csapatbajnokság 2024. évi Bajnoka címet!

FONTOS információk!

A versenyünk a MOHOSZ sportcélú országos horgászjegy váltásához szükséges igazolásra alkalmas esemény.

A versenyszervezők által a versenyzők és a környezetük egészségének védelme érdekében hozott különleges szabályokat  - melyeket a jelen kiírás valamint a fent említett, emailben történő tájékoztatás tartalmaz - minden a versenyre nevező és induló horgásznak kötelező betartania.

A horgászattal kapcsolatban keletkező szemét tárolása és annak elszállítása a versenyző feladata és felelőssége.

A Csepel Csőhídi versenypálya használata speciális feltételek mellett lehetséges. Ennek értelmében az autók csak a ki- és bepakolás idejére tartózkodhatnak a pálya területén. A kijelölt parkolóhely használata minden versenyző és kísérő  számára kötelező. A szabályt be nem tartó versenyzőket a Versenyszervezők kizárják a versenyből.

Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Az eseményen képi és videó felvétel készül, melyet az RDHSZ saját eseményeinek kommunikációja során felhasznál.

Minden érdeklődőt szeretettel vár az RDHSZ Versenysport Bizottsága és a rendezők!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.