Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Április 14-16 között a VII. Országos Method Feeder bajnokság 1. elődöntőjében vettem részt, a székesfehérvári Palotavárosi Felső-tavon.

A megmérettetésre 50 horgász nevezett, amelyből az első 11 versenyző jutott tovább.

A csütörtöki kötelező edzésnapon nem szerettem volna versenyt “szimulálni”, az időmet inkább a távok gyakorlására és a dobásom pontosságának csiszolására szántam. Ugyan sikerült több halat is fognom, de ezek mennyiségéből nyilván semmilyen következtetést nem lehetett levonni. A remek napos és szinte meleg időben jónak ítéltem meg mind a választott etetőanyagomat, mind pedig a csalikat. Bizakodva és izgatottam vártam az másnapot.

A pénteki 1. fordulóra az A szektor 10-es számú helyét sorsolták nekem, ami az erdő felőli oldal legszélső helye volt. 3 távot mértem ki, ezek a 30-45 és 65 voltak. 45 méterre 4 kosár kaját etettem, majd a benti 65m-es távon kezdtem meg a horgászatot. Borult, felhős és a csütörtöki naphoz képest hűvösebb idő fogadott már reggeltől, így az előző napi csali-színek sajnos nem működtek. Nagyon nehezen tudtam kapást kicsikarni, illetve sok helyen éreztem még a 45g-os kosarakat is leragadni az iszapban. Variáltam a három távot, de igazán sehol sem találtam halat. Végül 4 kapásból 4 hallal 8020g-al egy szektor 7-et tudtam pecázni.

A szombati 2. fordulóra is maradtam az erdő oldalon, most D szektor 38-as stégjére került a ládám. Mivel itt jóval szélesebb a tó, a távokat is ehhez igazítva húztam ki. A benti távom egészen 78 méterre került, míg maradt a 60 méter körüli, illetve egy rövidebb 30, valamint 15 méterest távot szerettem volna horgászni. Az időjárás sajnos a harmadik napra a harmadik arcát mutatta. A lehűlt, szeles, de jobbára derült idő fogadott ezen a napon. A 4-5 kosár alap most a 60 körüli távra került, a pecát pedig ismét bent kezdtem. Megint nehezen indult be a és többször is kellett ütemet váltanom. Az etetett táv megint nem működött úgy, ahogy szerettem volna, de végül a benti 78 méteren megtaláltam a halakat és a versenyidő második felétől már tudtam is húzni őket. A dudaszó után 24360 gramm halat tudtam mérlegelni, ami 11 db pontyból és néhány káraszból állt össze. Ezen a napon ez egy szektor 6-ra volt elég.

Összességében 13 ponttal a 38. Helyen végeztem, ami az előzetes elvárásaimat sajnos alulmúlta. Reálisan nézve, az első OB-on tisztában voltam vele, hogy a továbbjutáshoz bravúr kellene, ettől függetlenül szerettem volna a 20-ban végezni, illetve 10 pontot vártam magamtól (ami a 18. Hely környékére jó is lett volna). Átgondolva a pecámat, mindkét napon lehetett volna egy jobb eredményt elérni, ha kitartok a benti távok mellett és talán az etetőanyagom sem volt a legjobb.

Köszönöm mindenkinek, hogy ez létrejöhetett, elsősorban az RDHSZ Versenysport Bizottságának a támogatását, továbbá mindenkinek, aki tippekkel, tanácsokkal és ötletekkel hozzá tudott tenni az első Országos Bajnokságomhoz. Nagyok vagytok!

 
Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.