Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

102 kiváló versenyzővel indult el ez a MOHOSZ által rendezett rangos megmérettetés. A Deseda tározó jellemzője, hogy rengeteg keszeg és kárász található ebben a nagy kiterjedésű vízben. E két hal fajtára más-más technikát kellett alkalmazni, erre pedig három nap edzés állt a rendelkezésünkre, ahol részben sikerült kiismerni az ottani halak táplálkozását.

Az első versenynap nem kifejezetten jó helyről 8750 g hallal kis szerencsével sikerült  a szektorban az első helyre kerülni. Így összetettben a hetedik helyről vártam a második fordulót, ahol 18250 g fogással ismételten szektor egyest horgásztam, ami a verseny legtöbb fogott súlya volt.

A harmadik napon sekély vizű szektorban ültem, ahol is nem lehetett számítani kiemelkedő fogásokra, itt 8530 g hallal zártam, ami ebben a szektorban második helyre volt elegendő.

Utolsó és egyben a mindent eldöntő fordulóban, a rács alapján szerintem a legelőnytelenebb helyre sikerült sorsolnom a szektoromban, nagyon kevés hal volt előttem a vihar előtti csendben, mindent be kellett vetni, hogy halat lehessen fogni. A vihar érkeztével viszont a halak kapókedve is megjött, és ez azt eredményezte, hogy ismételten 7080 g hallal szektor kettest sikerült összehoznunk remek hátteremmel, édesanyámmal. Így a versenyt hat ponttal zártam, 42610 g fogással sikerült a dobogó harmadik fokára felállnom.

Ezt a 6 pontot viszem tovább a látóképi döntőre. Köszönet mindenkinek, aki hozzásegített, hogy a versenyen részt vehessek és segített a jó eredmény elérésében.

Bodzsár Norbert Márk

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.