Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Elnökségének megbízásából a Versenysport Bizottság szervezésében kerül megrendezésre a csepeli Csőhídi versenypályán a 2020. évi, 5. RDHSZ FEEDER CSAPATBAJNOKSÁG. (Amennyiben a Csőhídi versenypálya állapota, vagy bármilyen egyéb körülmény nem teszi lehetővé a verseny lebonyolítását, az RDHSZ FEEDER CSAPATBAJNOKSÁG a Dömsödi övcsatorna Duna-ág felőli, dömsödi szakaszán található versenypályán kerül megrendezésre. Változás esetén a versenykiírás módosításra kerül és a már nevezett csapatok vezetőit e-mailben értesítjük.)

Időpont: 2020. május 3., vasárnap

Nevezési határidő: 2020. április 26.

A nevezés kezdete RDHSZ csapatoknak (a csapat minden tagja valamely RDHSZ tagegyesület tagja): a versenykiírás közzétételétől

A nevezés kezdete vendég horgászoknak/új RDHSZ csapatoknak: 2020. április 15.

Helyszín: Csepel, Csőhídi versenypálya

A verseny időtartama: 5 óra

A csapat összeállítása: 3 fő horgász és 1 fő csapatvezető (csapatvezető nem kötelező)

Nevezési díj: A résztvevők nevezési díjat nem fizetnek.*

  • A versenyzők számára üdítőt valamint reggelit és meleg ebédet biztosítunk.
  • Területi jeggyel nem rendelkező horgászok nulla forintos napijegyet kapnak, tehát nem kell a verseny napjára napijegyet váltani.
  • A verseny díjazása kupák és érmek.
  • A verseny bajnok csapatának tagjai (3 fő horgász + 1 fő csapatkapitány) a következő évben (2021) egy éves RDHSZ területi jegyet kapnak eredményük elismeréseként (kivéve a vendég kategória).

Díjazás: Az “A” és “B” kategóriák első három helyezett csapata serleget kap, a csapattagokat (4 fő) éremmel jutalmazzuk. Az “A” csoport győztes csapata elnyeri az RDHSZ 2020. évi Feeder Csapatbajnoka címet, és egy évig tulajdonosa lesz a vándorkupának.

A versenyen bárki elindulhat, aki a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség valamelyik tagegyesületében tag, azzal a kikötéssel, hogy azon csapatok nevezéseit, akik az előző évi bajnokságra neveztek, de a regisztrációnál nem jelentek meg és előzetesen nem jelezték visszalépésüket, vagy a távolmaradás oka nem egy tőlük független vis major eset, csak várólistán tudjuk elfogadni.

*Amennyiben a szövetségi tagsággal rendelkezők nevezései engedik, 2020. április 15-től, korlátozott számban nevezhetnek és versenyezhetnek az RDHSZ tagsággal nem rendelkező horgászok csapatai is, nevezési díj nélkül, de napijegyet kötelesek váltani. A vendéghorgászok részére az ebéd térítéses, amit a reggeli regisztrációnál kérünk rendezni. A vendéghorgászok külön szektorban foglalnak helyet, és értékelésük is külön történik. Térítésmentes napijegy a helyszínen váltható.

Az RDHSZ, az utánpótláskorú (2020. december 31.-ig 15.-ik életévet be nem töltött) horgászainak az indulását támogatja. Csapatonként egy fő ifi horgászt lehet nevezni. Az a csapat, aki ifi horgászt vagy női horgászt indít, az elért összes pontszámból egy pont jóváírást kap. Egy csapat egy kedvezményt vehet igénybe.

A verseny szabályzata: A verseny lebonyolítása a hivatalos Feeder Országos Bajnokságok versenyszabályzata szerint történik, az alábbi eltérésekkel:

  • A verseny feeder kategóriában kerül megrendezésre, egy csapat 3 fő horgászból és egy fő csapatvezetőből áll. A csapat tagok eredményei összeadódnak, ez alkotja a végső sorrendet.
  • A 2020. évtől kezdődően az RDHSZ Feeder Csapatbajnokságot két csoportban rendezzük meg. A csapatok besorolásának alapja minden esetben az előző évi bajnokságon elért helyezés. Az első évben a csapatbajnokság “A” csoportjában azok a csapatok indulhatnak, akik a 2019. évi bajnokság 1-10. helyén végeztek, a 11-16. helyen végző és az újonnan nevező csapatok a bajnokság “B” csoportjában indulhatnak.
    • A “B” csoport, adott évi első két helyezett csapata elnyeri a jogot, hogy a következő évben az “A” csoportban indulhasson a Feeder Csapatbajnokságon, ezzel együtt az “A” csoport utolsó két helyén végző csapat a következő évben a “B” csoportban indulhat. Abban az esetben amennyiben a feljebb lépésre jogosult csapat nem kíván élni a lehetőséggel, úgy elsőként a “B” csoport 3., majd 4. helyezettje kap jogot a feljebb lépésre. Amennyiben ezen csapatok sem kívánnak élni a lehetőséggel, úgy az “A” csoport 9., majd 10. helyezettje kap lehetőséget a felsőbb csoportban történő indulásra. (A visszalépéseket és lemondásokat minden esetben írásban kell jelezni a Versenysport bizottság felé!)
    • Az “A” csoportban maximálisan 10 csapat indulhat.
    • A versenybizottság fenntartja a jogot arra, hogy egy csapat besorolását módosítsa az alábbi esetekben
      • Élversenyzőkből álló új csapat nevezése esetén.
      • Amennyiben a valamilyen okból nem tud kellő számú csapat indulni az “A” kategóriában, a “B” kategóriából csapatot feljebb léptessen.
    • Amennyiben egy “A” kategóriában indulási jogot szerzett csapat összetétele 50%-ot meghaladó mértékben megváltozik, új csapatként fogadható el a nevezése az adott évi bajnokságra, azzal a kikötéssel, hogy a versenyző horgászok közül legfeljebb egy fő változása esetén tekinthető azonosnak a csapat.
    • A vándorkupát csak az előző pont teljesülése esetén és változatlan csapatnévvel védheti meg az előző évi Bajnokcsapat.
    • Amennyiben a bekezdés bármely pontja esetében szükséges a leírtaktól való eltérés, azt az Versenysport Bizottság az érintettekkel egyezteti és ezt követően hoz döntést!
  • Az indulóknak nem kell rendelkezniük verseny igazolvánnyal, azonban igazolvánnyal rendelkező horgászok engedélyének számát a regisztrációnál meg lehet adni.
  • A verseny 3 szektorban kerül megrendezésre, irányított sorsolással (minden csapattag más szektorban foglal helyet; a csapattagok nem ülhetnek egymás mellett és a lehetőségekhez képes minél messzebb kerülnek egymástól; egy csapatnak legfeljebb csak egy tagja ülhet abszolút szélső vagy amelletti helyen).
  • A csapatvezető köteles karszalaggal megkülönböztetni magát. A csapatvezető, a saját csapatának rajthelyeire beléphet, de semmilyen felszereléshez nem nyúlhat, és nem vihet be semmilyen élő vagy élettelen csalit illetve a horgászatot segítő eszközt. Frissítő bevitele engedélyezett.
  • Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia, semmilyen fémes eredetű anyag, valamint bojli, paszta, pellet vagy gyurma, illetve műcsali nem használható. Egy fordulóban maximum 15 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt). Az RDHSZ Feeder Bajnokságain a következő élőcsali felhasználás engedélyezett: 2,0 l élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,5 liter apró(etető)szúnyoglárvát, legfeljebb 0,5 liter gilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűző szúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyog limitáló edényben kell az ellenőrzésre bemutatni. Minden további csalizásra, vagy etetésre szánt (élő)anyagot a FIPSed “hivatalos mérődobozában”, az etetőanyagot beosztásos vödörben kell bemutatn. Az ellenőrzésre a “hivatalos mérődobozokat” lezárva kell az ellenőrzésre bemutatni, a dobozok fedelét tilos bármilyen módon (pl. ragasztószalaggal) rögzíteni. A versenyző köteles rajthelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani. Az ellenőrzést követően tilos az etetőanyag és az etetés során használt föld akármilyen módon történő (újra)nedvesítése, azonban permetezőspray a nedvesség megőrzésére, és a csali ragasztására történő használata a limit ellenőrzés után az alapozó etetés megkezdéséig megengedett. Megengedett továbbá a limitben meghatározott mennyiségbe beleférő, de legfeljebb 100 ml mennyiségű – akár por, akár folyékony állagú – adalék etetőanyaghoz adása az alapozó etetésre felhívó negyedik jelzésig.

A verseny programja:
6:30-ig gyülekező és regisztráció a pálya elején, reggeli.
7:30-ig (90 perc a kezdésig) sorsolás, ezt követően a horgászhely elfoglalható.
7:55  1. hangjelzés, 5 perc múlva limit ellenőrzés
8:50   2. Hangjelzés: megkezdődik az alapozó etetés.
9:00   3. Hangjelzés: megkezdődik a horgászat
13:55 4. Hangjelzés: 5 perc múlva vége a versenynek
14:00 5. Hangjelzés: vége a versenynek
15:00 ünnepélyes eredményhirdetés (RDHSZ vezetői közreműködésével)
15:30 ebéd a pálya elején

Nevezés: elektronikus formában itt: https://forms.gle/aqwmXrf4Gy4jFuBM7

A nevezéseket a versenypálya aktuális befogadóképességének és - állapotának megfelelően, beérkezési sorrendben fogadjuk el, de prioritást élveznek  E-mailben, telefonon és egyéb módon jelezett elindulási szándékot nem fogadunk el nevezésnek. Információkért keressék Végh Tamást, az RDHSZ Versenysport Bizottság feeder versenyfelelősét, (címen vagy a +36-30/415-07-91-es telefonszámon!

Felhívjuk a versenyzők figyelmét, hogy a rajthelyek kitisztítása céljából, aki teheti, hozzon magával nádvágót vagy sarlót. (A Csőhídi versenypálya takarítása a tavasz folyamán megtörténik, így a horgászállások túlnyomó többsége horgászható lesz. Várhatóan a versenyt megelőzően is sor kerül egy kisebb takarításra, azonban garantálni nem tudjuk, hogy a verseny reggelén is minden hely makulátlan állapotban fogadja a versenyzőket. A versenyzésre alkalmatlan helyeket kihagyjuk.)

Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Az indulók a nevezés leadásával a fenti kiírást és a verseny szabályait tudomásul veszik, azokat magukra érvényesnek tekintik!


Minden érdeklődőt szeretettel vár az {article 87}[link]RDHSZ Versenysport Bizottsága{article 87}[link] és a rendezők!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.