Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

 

Idei első összefoglalónkban az év elejétől május végéig beérkezett 18 rekordfogást tekintjük át. A 12 ponty és 6 amur közül a legnagyobb a képen látható gyönyörű ponty, amelyet április elején, szakadó esőben, 45 perces fárasztás után sikerült partra emelni. A bojlival fogott hal 28,8 kg-ot nyomott a mérlegen, ezzel a súllyal az abszolút Duna-ági rekordtól sem sokkal maradt el. Ugyanez a horgász fogta az év első halát is, ami a megszokottól eltérően szintén egy ponty volt. Január (!) utolsó napján vette fel a bojlis szereléket, súlya 16,25 kg volt. Szintén az ő nevéhez fűződik egy amur is, ez 19,97 kg-ot nyomott a mérlegen.

Következő rekordpontyunk Szigetbecsén akadt bojlival csalizott horogra, igazolólapjára 26,85 kg került. 22,2 kg volt annak a pontynak a súlya, amely szintén bojlicsalit vett fel április közepén. Ezt egy hölgy fogása követi, a 20 perc fárasztás után kiemelt pikkelyes szintén 22,2 kg-ot nyomott. Egy 20,2 kg-os fogással folytatjuk, ezt a halat kukorica csalival és etetéssel sikerült becsapni. 15 perces küzdelem jutalma volt a következő, 19,1 kg-os bojlis ponty, amit egy szinte ugyanekkora, 19 kg-os példány követ. 17 kg-mal került a rekordlistára az a pikkelyes, amely kukoricán vesztett rajta. A tavaszi pontyok felsorolásának végén is három olyan hal következik, amelyeket bojlis módszerrel akasztottak: 16,99 kg, 16,5 kg, 14,1 kg.

A képen látható amur összefoglalónk legnagyobb növényevője, 27,47 kg-os súllyal, 107 cm-es hosszal regisztrálták halőreink. A nyerő csali ezúttal kukorica volt ugyanúgy, mint a következő, 22 kg-os, 102 cm hosszú amur esetében. Kereken 20 kg volt annak a növényevőnek a súlya, amit szintén kukoricával sikerült becsapni, tigrismogyoró etetésen. Néha csontival is lehet amurt fogni, azt bizonyítja az az igazolólap, amelyen egy 19,36 kg-os példányt hitelesítettek. Hasonlóan szép fogással zárjuk összeállításunkat: a 17,7 kg-os amur április végén tigrismogyoró csalit vett fel. A fenti összes fogáshoz hasonlóan mérlegelés után ez a hal is visszanyerte szabadságát.


A 2018-as év újdonsága, hogy a Duna-ági rekordfogásokat a MOHOSZ online adatbázisába is felvezetjük, így az RSD nagy halai újra megjelennek a Magyar Horgász újság Rekordlista rovatában.


A rekordhalak kifogóinak ezúton is gratulálunk, és továbbra is várjuk a nagy fogásokról szóló bejelentéseket.

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.