Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Júniusban 13 új bejegyzést rögzítettünk a Duna-ági rekordlistára. Havi összefoglalónkat ezúttal egy gyönyörű csukával kezdjük: a 6,7 kg-os, 84 cm hosszú ragadozót mintegy 10 perces fárasztással sikerült partra emelni.

A 9 db ponty legnagyobbika 24,2 kg-ot nyomott, hossza csaknem egy méter volt, fárasztása fél óráig tartott, kifogója bojlicsalit használt. Kukoricára kapott a következő pikkelyes, igazolólapjára 21 kg-os súly került. Az M0 híd környéke is adott rekordfogást: innen egy 20,36 kg-os, kukoricával fogott pontyot jegyezhettünk fel. Egy májusi hajnalon, bojlival csalizva egy szép bőrponty volt az eredmény, ez 18,56 kg-ot nyomott mérlegeléskor. Ezt egy 16,4 kg-os pikkelyes követi, amelyet mintegy 20 perces küzdelem után sikerült partra emelni.

Néha egy délutáni horgászat is eredményes tud lenni, ezt bizonyítja a következő 15,5 kg-os, kukoricával akasztott ponty. Kolbászos ízesítésű bojlit kívánt meg egy 14,3 kg-os pikkelyes, ezt egy 12,66 kg-os, mindössze 5 perc alatt kifárasztott példány követi. Ahogy már korábban beszámoltunk róla, egy 12 éves gyermekhorgász nagy fogásának is örülhettünk: a 12,6 kg-os pontyot április elején fűzött kukoricával sikerült becsapni, fárasztása 20 percig tartott.

A három amurfogás közül a legnagyobb a képen látható 21,5 kg-os, 103 cm hosszú növényevő, amely tigrismogyoróval csalizott szereléket vett fel. 19,2 kg-ot nyomott a következő, fűzött kukoricával becsapott amur. Szintén kukoricával fogott amurral folytatjuk, ezt mindössze 2 perc alatt sikerült parta emelni, súlya 16,1 kg volt. A többi rekordfogáshoz hasonlóan ez a hal is visszanyerte szabadságát.


A rekordhalak kifogóinak ezúton is gratulálunk!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.