Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

Augusztusban sem tétlenkedtek a Duna-ág kapitális halai: 8 db pontyról és két amuról érkezett igazolólap. Ezúttal a képen látható gyönyörű hal vezeti a pontyok rangsorát, 21,5 kg-os súllyal. Tigrismogyorós etetésen felkínált fűzött kukorica volt a sikeres csali, fárasztása pedig mintegy negyedóráig tartott. Második, szinte ugyanekkora pontyunkat szintén kukoricával sikerült becsapni, a mérleg ebben az esetben 21,3 kg-ot mutatott. Egy bojlis fogással folytatjuk, ennek súlya 21,27 kg volt. 10 perces fárasztás után kereken 21 kg-ot nyomott az a ponty, amely pellettel csalizott szereléket vett fel, csakúgy mint a következő 20,6 kg-os példány.

Egy 19,36 kg-os pikkelyes következik, ezt erős szélben, bojlis módszerrel sikerült horogra csalni. Az Angyali-szigetnél is akasztottak egy szép pontyot, ennek súlya 19,3 kg volt. Félórás küzdelem után sikerült partra emelni azt a pontyot, melynek 17,8 kg került az igazolólapjára.

A nagyobbik amurnak egy hölgy örülhetett. A több mint egy méter hosszú növényevő tigrismogyoróra kapott, súlya 25,75 kg volt. Másik amurunk Makádon akadt horogra, ennél a bojlis fogásnál 21,4 kg-os súlyt rögzítettünk.


A rekordhalak kifogóinak ezúton is gratulálunk!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.