Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Hírlevél popup

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Duna-ági horgászat legfrissebb híreiről!

A szeptemberben regisztrált 19 igazolólap több érdekességet is tartogatott. Két kategóriában is új első helyezett született: kifogták az eddigi legnagyobb busát és compót. 11 ponty és 5 amur mellett beszámolhatunk egy csukafogásról is.

A pergetés közben meglepetésként jelentkező busa különlegessége, hogy egy gyermekhorgász akasztotta, mérlegeléskor 69 kilót nyomott. A 3,25 kg-os, közel fél méteres új első helyezett compó úszós módszerrel felkínált kukoricára kapott, fárasztása 5 percig tartott. A csuka a Duna-ág középső szakaszán élő kishallal csalizott szereléket vett fel, súlya 7,4 kg volt.

A legnagyobb szeptemberi ponty Dömsödnél akadt horogra egy derült kora őszi éjszakán pellettel csalizva. Félórás fárasztás után sikerült kiemelni, igazolólapjára 24,7 kg került. Szinte ugyanekkora ponttyal folytatjuk: a kereken 24 kg-os pikkelyes a tassi Osztó-szigeten mézes kukoricára kapott egy viharos júniusi estén. Egy bojlis fogás következik, amely 22,85 kg-ot nyomott a mérlegen. Tigrismogyoróval csalizva volt eredményes az a szigetbecsei pontyhorgász, aki egy "füstölős" kapás után egy 19,5 kg-os halnak örülhetett. Az augusztus végi kánikulában Szigetszentmártonnál akasztottak egy 19,38 kg-os pontyot, a csalizás és az etetés is kukoricával történt. Egy makádi ponttyal folytatjuk, ez az érdekes mintázatú 86 cm-es ráckevei pikkelyes 19,2 kg-ot nyomott a mérlegen. 18,7 kg volt a súlya annak a pontynak, amely még augusztus elején Szigetszentmártonnál kukoricacsalit vett fel. Három ezüsparti ponty következik, melyek közül a legnagyobb tigrismogyoróra kapott, ez a hal 10 perces fárasztás után 18 kg-ot nyomott a mérlegen. A második makádi fogást még áprilisban hitelesítették, súlya 17,1 kg volt, a harmadik ponty pedig feederre kapott, igazolólapjára 16 kg került. A pontyok sorát egy hölgy fogásával zárjuk, a 16,04 kg-os pikkelyes kukoricacsalit vett fel, fárasztása 20 percig tartott.

A szeptemberi legtermetesebb amurt szintén egy hölgy fogta. A tigrismogyoróval akasztott 110 cm hosszú példány 26,2 kg-ot nyomott. Amurfogás is érkezett az Ezüstpartról, a májusban kukoricával fogott növényevő hossza kereken 1 méter, súlya 23,1 kg volt. Szintén az alsó szakaszról jelentették a következő, 22,48 kg-os amurt. A 16 kilós pontyot kifogó hölgy egy amurt is hitelesíttetett, ez a hal 20,3 kg-ot nyomott. Az Angyali-sziget környékén fűzött kukoricával csalizott szereléket vett fel az az amur, amelynek 20 perces fárasztás után 18,5 kg került az igazolólapjára.


A rekordhalak kifogóinak ezúton is gratulálunk!

Weblapkészítés és -üzemeltetés: Profit-X Kft.